Formule 1 Grand Prix van Abu Dhabi in 2024

06 december 2024 - 08 december 2024

Formule 1 Grand Prix van Abu Dhabi in 2024

06 december 2024 - 08 december 2024
Reserveer hier je hotel accommodatie voor je F1 verblijf in Yas. Check nog wel de voorwaarden zodat je kunt annuleren of wijzigen indien de F1 kalender wijzigt.

Bekijk aanbod
Selecteer je huurauto met ruime keuze uit alle aanbieders in Yas. Je betaalt vooraf de reservering maar je kunt in bijna alle gevallen tot 48 uur voor vertrek annuleren.

Zoek een huurauto
Kijk, vergelijk en boek je vliegticket richting Abu Dhabi. Check niet alleen de luchthavens nabij de je bestemming. Je kunt vaak flink besparen als je een 100 tot 150 km verder kijkt.

Bekijk vliegtickets
Regel hier vast voor je vertrek je parkeerplaats vanaf Schiphol, Eindhoven of Rotterdam. Selecteer de luchthaven van je keuze, ook de Duitse en Belgische airports zijn mogelijk.

Parkeerplaats zoeken
Boek je favoriete entreekaart voor de Grand Prix van Yas. De kaarten worden direct door onze partner naar je adres toegezonden (papier) of per mail afgeleverd (e-tickets).

Check hier de mogelijkheden voor compleet verzorgde reizen. Van start tot finish inclusief begeleiding zal één van onze partners je F1-droomreis gaan verzorgen.


Algemene informatie

Het Yas Marina Circuit werd in 2008 opgeleverd en is het duurste circuit ooit aangelegd. Ramingen gaan uit van 1 miljard USD terwijl de begroting op 250 miljoen was ingezet. De eerste Grand Prix op dit 5,5 km lange circuit vond plaats in 2009 en werd gewonnen door Sebastiaan Vettel in de Red Bull. Ook dit circuit met 20 bochten komt uit de koker van architect Hermann Tilke en vooral het iconische 5* Yas Marina hotel geeft het geheel een super de luxe uitstraling in het donker.

Vliegveld nabij

Op slechts 10 km van het circuit ligt het Abu Dhabi International Airport en met zo’n 15 minuten te bereiken. Met KLM en ETIHAD Airways is deze luchthaven via een direct vlucht te bereiken. Een alternatief met veel verbindingen / vluchten vanaf Schiphol, is vliegen naar het internationale vliegveld van Dubai. De afstand naar Dubai bedraagt zo’n 130 km en is in ongeveer 1 ½ uur te bereiken.

Hoe te bereiken & parkeren

Wij adviseren het bezoek aan deze Grand Prix georganiseerd te laten regelen. De F1 touroperator van je keuze heeft vaak de betere deals met de hotels, weet ter plekke de weg en kan je van extra informatie / uitstapjes voorzien. Verblijf je in Abu Dhabi, dan kan je uiteraard een goede afspraak met een taxi-bedrijf maken, bijv via de hotel receptie. Verblijf je in Dubai, op zo’n uur rijden, dan wegen de kosten van het zelf regelen niet op t.o.v. het meerijden met een F1 reisbureau.

Verblijf

Met meer 5* hotels dan 4* of 3* hotels zou verblijf in Abu Dhabi logisch zijn. Echter de prijzen en het totaal aanbod van hotels en toeristische attracties maakt verblijf in het nabijgelegen Dubai vele malen aantrekkelijker. Met verblijf in de wijk Al Barsha direct bij de Mall of the Emirates, ben je in ruim een uur bij het circuit. Vandaar uit plan je eenvoudig een 4 x 4 tour door de woestijn, een rit op een kameel of een desert BBQ. Wil je een poging doen om in het Yas Marina hotel (W Abu Dhabi – Yas Island) een kamer te boeken? Helaas, dit wordt ieder jaar afgeblokt door de F1 elite.

Entreekaarten

Rondom het 5,5 km lange Yas Marina circuit zijn er een aantal mooie plekken om de races te bekijken. De general admission / sta plaatsen op Abu Dhabi Hill zijn een mooi budget alternatief en met de vele fans heerst hier een geweldige F1 sfeer. Kies je voor een tribune plek, selecteer dan een plaats bij 1 van de 3 hairpins Noord – West of Zuid, wel prijzig maar waar voor je geld!

Aanvangstijden GP Abu Dhabi

Vrijdag 06 december
11.00-12.00 1e vrije training
14.00-15.00 2e vrije training

Zaterdag 07 december
12.00-13.00 3e vrije training
15.00-16.00 kwalificatie

Zondag 08 december
14.00 race

Bovenstaande tijden worden getoond in Nederlandse tijd.


Het weer in Yas
Wo
27.9 °c
Do
27.7 °c
Vr
27.4 °c

Komende races

De komende 5 races, direct opgehaald vanaf de F1 kalender.
Grand Prix Datum
Monte Carlo
26 mei
Canada
09 juni
Spanje
23 juni
Oostenrijk
30 juni
Engeland
07 juli