Formule 1 Grand Prix van Amerika in 2024

18 oktober 2024 - 20 oktober 2024

Formule 1 Grand Prix van Amerika in 2024

18 oktober 2024 - 20 oktober 2024
Reserveer hier je hotel accommodatie voor je F1 verblijf in Austin. Check nog wel de voorwaarden zodat je kunt annuleren of wijzigen indien de F1 kalender wijzigt.

Bekijk aanbod
Selecteer je huurauto met ruime keuze uit alle aanbieders in Austin. Je betaalt vooraf de reservering maar je kunt in bijna alle gevallen tot 48 uur voor vertrek annuleren.

Zoek een huurauto
Kijk, vergelijk en boek je vliegticket richting Amerika. Check niet alleen de luchthavens nabij de je bestemming. Je kunt vaak flink besparen als je een 100 tot 150 km verder kijkt.

Bekijk vliegtickets
Regel hier vast voor je vertrek je parkeerplaats vanaf Schiphol, Eindhoven of Rotterdam. Selecteer de luchthaven van je keuze, ook de Duitse en Belgische airports zijn mogelijk.

Parkeerplaats zoeken
Boek je favoriete entreekaart voor de Grand Prix van Austin. De kaarten worden direct door onze partner naar je adres toegezonden (papier) of per mail afgeleverd (e-tickets).

Check hier de mogelijkheden voor compleet verzorgde reizen. Van start tot finish inclusief begeleiding zal één van onze partners je F1-droomreis gaan verzorgen.


Algemene informatie

Het Circuit of the Americas, ook wel genoemd COTA is het circuit nabij de Texaanse stad Austin. Opgeleverd in 2012 en de eerste F1 in hetzelfde jaar werd gewonnen door Lewis Hamilton in de McLaren. In 2013 werd hier de eerste MotoGP race verreden gewonnen door Marc Marquez. Ook dit moderne circuit komt uit de koker van Hermann Tilke is met zijn lengte van 5,47 en 20 bochten een zeer uitdagende baan met diverse inhaalpunten.

Vliegveld nabij

Het Internationale vliegveld van Austin-Bergstrom ligt op slechts 13 km van het circuit en feitelijk “scheren” de aankomende vluchten over de baan bij start en landing. Er zijn weinig directe vluchten vanuit Europa op deze airport, een snelle route is via London Heathrow. Een goed alternatief om heen te vliegen is Houston (George Bush Int Airport). Vanaf deze luchthaven zijn er meer directe vluchten richting Europe tegen een betere prijs.

Hoe te bereiken & parkeren

De Texaanse stad Austin ligt op zo’n 30 kilometer van het circuit. Via Highway 71 & langs het vliegveld eenvoudig te bereiken. De enorme parkeerterreinen geven genoeg plaats voor alle fans. Ga je georganiseerd, dan zal de F1 reisorganisatie je af kunnen zetten bij de hoofdingang ter hoogte van Turn 12. Hier stoppen ook de “hop on – hop off” shuttle services die regelmatig richting het centrum rijden. Alles op zijn Amerikaans geregeld: uiterst relaxed en hulpvaardig. Verder heeft de Uber taxiservice zijn eigen standplaats..hoe makkelijk wil je het hebben.

Verblijf

Van eenvoudig motel, goede 3* en 4* hotels, tot de luxe 5* hotels, er zijn rondom Austin en in wijde omtrek veel mogelijkheden “een bed” te boeken. Wij adviseren hotels / motels in Austin South, vandaar ben je in 20 minuten aan de baan. Hotels in het centrum, in de buurt van 5th & de bekende 6th street zijn behoorlijk aan de prijs zowel tijdens het MotoGP weekend maar zeker tijdens het F1 weekend. Onze tip: het Wyndam South Austin (3*) en het Omni South Austin (4*). Wil je besparen, boek dan 1 van de vele accommodaties in Austin North.

Entreekaarten

Dit circuit leent zich uitstekend om vooral op vrijdag rond te lopen om de actie vanaf diverse punten te bekijken. Daarnaast is de sfeer hier typisch Amerikaans met het nodige entertainment en het uitgebreide catering aanbod. Qua tribunes zijn er veel opties, de hoofdtribune met een mooi overzicht over het 1,7 km lange rechte stuk, Turn 1 met de beroemde hairpin, Turn 4-5-6 met de snelle zgn S-es, Turn 11 & Turn 12 voor de mooiste uitremacties en onze favoriet Turn 15 (hoog) met geweldig zicht over een 3 tal door-draaiende bochten. Kortom… de keuze is zeer uitgebreid.

Aanvangstijden GP Amerika

Vrijdag 18 oktober
21.00-22.00 1e vrije training
00.00-01.00 2e vrije training

Zaterdag 19 oktober
21.00-22.00 3e vrije training
00.00-01.00 kwalificatie

Zondag 20 oktober
21.00 race

Bovenstaande tijden worden getoond in Nederlandse tijd.


Het weer in Austin
Di
27.2 °c
Wo
28.2 °c
Do
28.5 °c

Komende races

De komende 5 races, direct opgehaald vanaf de F1 kalender.
Grand Prix Datum
Monte Carlo
26 mei
Canada
09 juni
Spanje
23 juni
Oostenrijk
30 juni
Engeland
07 juli