Formule 1 Grand Prix van Amerika in 2024

03 mei 2024 - 05 mei 2024

Formule 1 Grand Prix van Amerika in 2024

03 mei 2024 - 05 mei 2024
Reserveer hier je hotel accommodatie voor je F1 verblijf in Miami. Check nog wel de voorwaarden zodat je kunt annuleren of wijzigen indien de F1 kalender wijzigt.

Bekijk aanbod
Selecteer je huurauto met ruime keuze uit alle aanbieders in Miami. Je betaalt vooraf de reservering maar je kunt in bijna alle gevallen tot 48 uur voor vertrek annuleren.

Zoek een huurauto
Kijk, vergelijk en boek je vliegticket richting Amerika. Check niet alleen de luchthavens nabij de je bestemming. Je kunt vaak flink besparen als je een 100 tot 150 km verder kijkt.

Bekijk vliegtickets
Regel hier vast voor je vertrek je parkeerplaats vanaf Schiphol, Eindhoven of Rotterdam. Selecteer de luchthaven van je keuze, ook de Duitse en Belgische airports zijn mogelijk.

Parkeerplaats zoeken
Boek je favoriete entreekaart voor de Grand Prix van Miami. De kaarten worden direct door onze partner naar je adres toegezonden (papier) of per mail afgeleverd (e-tickets).

Check hier de mogelijkheden voor compleet verzorgde reizen. Van start tot finish inclusief begeleiding zal één van onze partners je F1-droomreis gaan verzorgen.


Algemene informatie

Het uitdagende stratencircuit bij het Hard Rock Stadium in Miami Gardens heeft een lengte van 5,4 km (3,3 mile) en 19 bochten. Naar verwachting zal de gemiddelde snelheid over een ronde in de F1 zo’n 223 km/h bedragen met een hoogste topsnelheid van 320 km/h op 1 van de 3 rechte stukken.

Vliegveld nabij

Het Internationale vliegveld van Miami ligt op slechts 25 km van het circuit. Helaas vliegt KLM niet rechtstreeks op Miami. Er zijn diverse alternatieven met United Airlines, Air France KLM en o.a. SAS om met 1 snelle overstap Miami te bereiken. Je kunt er ook voor keizen om via Tampa of Orlando naar Florida te reizen, ideaal om dit Grand Prix bezoek te combineren met een USA vakantie.

Hoe te bereiken & parkeren

Het Hard Rock Stadium staat centraal als bestemming om het circuit te bereiken. De I95 van noord naar zuid kan gevolgd worden om het circuit te bereiken, afhankelijk waar u verblijft. Vanaf de 817, 441 en 860 zal u naar de diverse parking area’s geleid worden. Gezien de ervaring van Amerikaanse organisaties met grote evenementen, verwachten wij een probleemloze situatie om de Grand Prix van Miami te bereiken. Verder zal naar verwachting ook Uber een belangrijke rol spelen om u en uw gasten de F1 venue te bezoeken.

Verblijf

Het vinden van de juiste accommodatie is normaal in de USA geen enkel probleem. Legio motels en hotels zijn voorhanden maar wilt u Miami echt beleven dan is een hotel direct aan Miami Beach een must. De vraag en dus de prijs zal enorm zijn en wilt u afwijken van deze locatie zijn er uiteraard genoeg mogelijkheden in Florida, van Homestead tot West Palm Beach.

Entreekaarten

Gezien de populariteit van de Formule 1 in Amerika, waren de beschikbare tribunekaarten weer snel uitverkocht. Wij verwachten nog een 2e verkoopronde en laten we hopen dat als u interesse heeft, dat het mogelijk gaat worden de derde F1 GP van Miami 2024 te bezoeken.

Onze tribune tips: gezien de layout, zou in eerste instantie onze voorkeur uitgaan naar Turn 1 & Turn 18. Dit op basis van de getoonde artworks op de website van de F1 organisatie in Miami.

Aanvangstijden GP Amerika

Vrijdag 3 mei
20.30-21.30 1e vrije training
23.30-00.30 2e vrije training

Zaterdag 4 mei
19.00-20.00 3e vrije training
22.00-23.00 kwalificatie

Zondag 5 mei
21.30 race

Bovenstaande tijden worden getoond in Nederlandse tijd.


Het weer in Miami
Vr
28.1 °c
Za
28.6 °c
Zo
29.3 °c

Komende races

De komende 5 races, direct opgehaald vanaf de F1 kalender.
Grand Prix Datum
Spanje
23 juni
Oostenrijk
30 juni
Engeland
07 juli
Hongarije
21 juli
België
28 juli