Formule 1 Grand Prix van Australië in 2024

22 maart 2024 - 24 maart 2024

Formule 1 Grand Prix van Australië in 2024

22 maart 2024 - 24 maart 2024
Reserveer hier je hotel accommodatie voor je F1 verblijf in Melbourne. Check nog wel de voorwaarden zodat je kunt annuleren of wijzigen indien de F1 kalender wijzigt.

Bekijk aanbod
Selecteer je huurauto met ruime keuze uit alle aanbieders in Melbourne. Je betaalt vooraf de reservering maar je kunt in bijna alle gevallen tot 48 uur voor vertrek annuleren.

Zoek een huurauto
Kijk, vergelijk en boek je vliegticket richting Australië. Check niet alleen de luchthavens nabij de je bestemming. Je kunt vaak flink besparen als je een 100 tot 150 km verder kijkt.

Bekijk vliegtickets
Regel hier vast voor je vertrek je parkeerplaats vanaf Schiphol, Eindhoven of Rotterdam. Selecteer de luchthaven van je keuze, ook de Duitse en Belgische airports zijn mogelijk.

Parkeerplaats zoeken
Boek je favoriete entreekaart voor de Grand Prix van Melbourne. De kaarten worden direct door onze partner naar je adres toegezonden (papier) of per mail afgeleverd (e-tickets).

Check hier de mogelijkheden voor compleet verzorgde reizen. Van start tot finish inclusief begeleiding zal één van onze partners je F1-droomreis gaan verzorgen.


Algemene informatie

In navolging op Adelaide, wordt de Formule 1 Grand Prix van Australië alweer sinds 1996 in Melbourne gehouden. Het circuit met een lengte van 5,3 km werd aangelegd in Albert Park, midden in de stad. Het is een semi-permanent circuit met 16 bochten en de eerste Grand Prix in 1996 werd gewonnen door Damon Hill in zijn Williams FW18. Het ronde record is nog steeds in handen van Michael Schumacher gereden in 2004.

Vliegveld nabij

Aangezien het circuit van Albert Park midden in de stad Melbourne ligt, is uiteraard Melbourne Airport het meest dichtbij. Te bereiken via Dubai, Kuala Lumpur of Singapore kan deze stad met een overstap bereikt worden. Maak je er een Australië vakantie van, is vliegen op Sydney een goed alternatief met meer aanbod aan vluchten. Emirates via Dubai is vaak de voordeligste optie met goede Businessclass mogelijkheden wat voor deze afstand geen overbodige luxe is.

Hoe te bereiken & parkeren

Omdat het circuit bijna midden in de stad Melbourne ligt, is het beste om met “lokaal vervoer” Albert Park te bereiken. Check hiervoor de speciale website van het circuit waar een maand voor het evenement de nodige informatie zal worden gedeeld.

Verblijf

Met de ligging bijna midden in de stad Melbourne, is het aanbod van hotelaccommodatie enorm en is de keuze compleet aan jou. Er zijn hier maar liefst meer als 380 vier-sterren hotels en het aantal aangeboden appartementen overstijgt dit aantal makkelijk. Kies je locatie bij voorkeur rondom Federation Square of in de trendy wijk Fitzroy “Fitzy” voor kenners.

Entreekaarten

Er zijn een aantal mooie chicanes waar je de actie goed kan volgen met uiteraard een vidi-wall voor je neus. De bekende staplaatsen tussen de tribunes Clark & Waite zijn zeer sfeervol en ook de moeite waard mocht je voor een minder budget gaan. De mooiste plekken zijn in de chicane na de start en de laatste bochten serie vlak voor de finish.

Onze tribune tips: Clark Grandstand & Schumacher Stand. Heb je iets meer budget, ga dan voor de VIP Chicane Paviljon!

Aanvangstijden GP Australië

Vrijdag 22 maart
05.00-06.00 1e vrije training
08.00-09.00 2e vrije training

Zaterdag 23 maart
05.00-06.00 3e vrije training
08.00-09.00 kwalificatie

Zondag 24 maart
07.00 race

Bovenstaande tijden worden getoond in Nederlandse tijd.


Het weer in Melbourne
Wo
12.1 °c
Do
10.9 °c
Vr
11.1 °c

Komende races

De komende 5 races, direct opgehaald vanaf de F1 kalender.
Grand Prix Datum
Monte Carlo
26 mei
Canada
09 juni
Spanje
23 juni
Oostenrijk
30 juni
Engeland
07 juli