Formule 1 Grand Prix van Bahrein in 2023

03 maart 2023 - 05 maart 2023

Formule 1 Grand Prix van Bahrein in 2023

03 maart 2023 - 05 maart 2023
Reserveer hier je hotel accommodatie voor je F1 verblijf in Sakhir. Check nog wel de voorwaarden zodat je kunt annuleren of wijzigen indien de F1 kalender wijzigt.

Bekijk aanbod
Selecteer je huurauto met ruime keuze uit alle aanbieders in Sakhir. Je betaalt vooraf de reservering maar je kunt in bijna alle gevallen tot 48 uur voor vertrek annuleren.

Zoek een huurauto
Kijk, vergelijk en boek je vliegticket richting Bahrein. Check niet alleen de luchthavens nabij de je bestemming. Je kunt vaak flink besparen als je een 100 tot 150 km verder kijkt.

Bekijk vliegtickets
Regel hier vast voor je vertrek je parkeerplaats vanaf Schiphol, Eindhoven of Rotterdam. Selecteer de luchthaven van je keuze, ook de Duitse en Belgische airports zijn mogelijk.

Parkeerplaats zoeken
Boek je favoriete entreekaart voor de Grand Prix van Sakhir. De kaarten worden direct door onze partner naar je adres toegezonden (papier) of per mail afgeleverd (e-tickets).

Check hier de mogelijkheden voor compleet verzorgde reizen. Van start tot finish inclusief begeleiding zal één van onze partners je F1-droomreis gaan verzorgen.


Algemene informatie

Dit relatief nieuwe circuit is gebouwd in 2003 en komt uit de koker van Hermann Tilke. De eerste Formule 1 GP vond plaats in 2004 en werd gewonnen door Michael Schumacher in zijn Ferrari. Het circuit met zijn 15 bochten ligt op 30 km van het centrum. De eerste races werden overdag verreden en sinds 2014 wordt de race op het 5,4 km lange circuit, ’s avonds gereden.

Vliegveld nabij

De internationale luchthaven van Bahrain ligt op zo’n 37 km van het circuit. Er is geen directe vlucht vanuit Amsterdam / Schiphol (info november 2020) en kan je met KLM inclusief 1 overstap of met bijvoorbeeld Turkish Airlines via de nieuwe airport van Istanbul.

Hoe te bereiken & parkeren

Voor deze Grand Prix zouden wij je adviseren dit georganiseerd te bezoeken. Boek je een compleet arrangement via 1 van de F1 reisagenten, dan kan je onbezorgd dit Arabische land bezoeken. Je kunt het zelf regelen inclusief auto huur of taxi maar voor deze paar dagen kan de touroperator je het beste van informatie voorzien om extra activiteiten te regelen.

Verblijf

Een trip naar Bahrain is in de basis duurder als een GP bezoek in Europe. Dit vanwege je duurdere vliegticket en omdat je hier minimaal 1 tot 2 dagen langer zult verblijven. Bespaar niet op je hotel en boek minimaal een 4* (meer als 40 keuzes) of een 5* hotel (meer als 21 opties!). Ten eerste ervaar je dan de Arabische luxe en gastvrijheid en ten tweede kan je hier van een biertje of wijntje genieten. In het 4* segment adviseren wij 1 van de Ramada hotels en voor een 5* hotel raden wij het Crown Plaza Bahrain aan.

Entreekaarten

Wil je een keer een Grand Prix bezoeken zonder drommen fans, plan dan een bezoek naar Bahrain. Het aantal te kiezen Tribunes is wel beperkt, in totaal 5 stuks en onze voorkeur gaat uit naar First Turn en Batelco – Oasis Grandstand. Er zijn hier geen algemeen entreekaarten (sta plaatsen) beschikbaar.

Aanvangstijden GP Bahrein

Vrijdag 03 maart
13.00-14.00 1e vrije training
16.00-17.00 2e vrije training

Zaterdag 04 maart
13.00-14.00 3e vrije training
16.00-17.00 kwalificatie

Zondag 05 maart
16.00 race

Bovenstaande tijden worden getoond in Nederlandse tijd.


Het weer in Sakhir
Di
7 °c
Wo
6,5 °c
Do
6,8 °c

Komende races

De komende 5 races, direct opgehaald vanaf de F1 kalender.
Grand Prix Datum