Formule 1 Grand Prix van België in 2024

26 juli 2024 - 28 juli 2024

Formule 1 Grand Prix van België in 2024

26 juli 2024 - 28 juli 2024
Reserveer hier je hotel accommodatie voor je F1 verblijf in Stavelot. Check nog wel de voorwaarden zodat je kunt annuleren of wijzigen indien de F1 kalender wijzigt.

Bekijk aanbod
Selecteer je huurauto met ruime keuze uit alle aanbieders in Stavelot. Je betaalt vooraf de reservering maar je kunt in bijna alle gevallen tot 48 uur voor vertrek annuleren.

Zoek een huurauto
Kijk, vergelijk en boek je vliegticket richting België. Check niet alleen de luchthavens nabij de je bestemming. Je kunt vaak flink besparen als je een 100 tot 150 km verder kijkt.

Bekijk vliegtickets
Regel hier vast voor je vertrek je parkeerplaats vanaf Schiphol, Eindhoven of Rotterdam. Selecteer de luchthaven van je keuze, ook de Duitse en Belgische airports zijn mogelijk.

Parkeerplaats zoeken
Boek je favoriete entreekaart voor de Grand Prix van Stavelot. De kaarten worden direct door onze partner naar je adres toegezonden (papier) of per mail afgeleverd (e-tickets).

Check hier de mogelijkheden voor compleet verzorgde reizen. Van start tot finish inclusief begeleiding zal één van onze partners je F1-droomreis gaan verzorgen.


Algemene informatie

Reeds in 1921 werd er geracet op een traject van 14 km, feitelijk openbare weg tussen Franchorchamps, Stavelot en via de Route de l’ Eau Rouge, nog steeds bekende namen van het bekende circuit gelegen in Spa. Pas in 1950 werd de eerste Formule 1 Grand Prix georganiseerd met als winnaar de legendarische Argentijnse coureur Juan Manuel Fangio in zijn Alfa Romeo. Met in totaal 6 overwinningen mag Michael Schumacher zich toch wel de “koning van Spa” noemen. Het is nu wachten op een overwinning van Max Verstappen!

Hoe te bereiken & parkeren

Per auto

De toevoer naar het circuit en de diverse parkings is op zich goed geregeld. Je hebt hierbij wel een P-sticker nodig en let bij de aanschaf op welke parking het dichtst bij je tribune-vak gesitueerd is. Dit geldt uiteraard ook indien je de algemeen entree kaart hebt gekocht, oriënteer eerst waar je wilt gaan kijken en neem de parking daarbij in de buurt.

Per fiets

Het circuit verkoopt speciale Park & Ride locaties om je auto op zo’n 5 km van het circuit te parkeren en vandaar te fietsen. Nabij de circuit entree Blanchimont is er een fiets-parking ingericht. Kortom, voor de sportievelingen een mooie uitdaging!

Openbaar vervoer

Het circuit ligt te afgelegen om eenvoudig met het openbaar vervoer te bereiken en wij raden deze optie dan ook direct af.

Verblijf

Nabij het circuit een logement of hotel te vinden, is nogal lastig of erg duur. Soms zijn er privé huizen te reserveren maar deze zijn wel een speld in een hooiberg. Wellicht nu de GP van Nederland gehouden wordt, dat er iets minder fans naar Spa afreizen en zijn er meer opties mogelijk. Een veel gebruikt alternatief zijn de hotels net over de grens in Limburg in bijv Valkenburg of Maastricht.

Entreekaarten

De aanschaf van je kaart hangt erg samen bij het budget wat je wilt / kunt besteden. Populair blijft voor de fan die voor het eerst Spa bezoekt om de algemeen entree kaart te reserveren. Op zich moet je het een keer hebben mee gemaakt om op 1 van de heuvels langs het circuit gestaan te hebben en vandaar de speciale sfeer te proeven. Ga je toch voor 1 van de tribunes, is onze aanrader voor Silver: Tribune #4 en ga je voor Goud, pik dan de beste plek in Eau Rouge #4. Welke kaart je ook kiest, bestel er ook een parkeer sticker bij.

Aanvangstijden GP België

Vrijdag 26 juli
14.00-15.00 1e vrije training
17.00-18.00 2e vrije training

Zaterdag 27 juli
13.00-14.00 3e vrije training
16.00-17.00 kwalificatie

Zondag 28 juli
15.00 race

Bovenstaande tijden worden getoond in Nederlandse tijd.


Het weer in Stavelot
Vr
15.4 °c
Za
16 °c
Zo
13.2 °c

Komende races

De komende 5 races, direct opgehaald vanaf de F1 kalender.
Grand Prix Datum
Spanje
23 juni
Oostenrijk
30 juni
Engeland
07 juli
Hongarije
21 juli
België
28 juli