Formule 1 Grand Prix van Brazilië in 2024

01 november 2024 - 03 november 2024

Formule 1 Grand Prix van Brazilië in 2024

01 november 2024 - 03 november 2024
Reserveer hier je hotel accommodatie voor je F1 verblijf in Sao Paulo. Check nog wel de voorwaarden zodat je kunt annuleren of wijzigen indien de F1 kalender wijzigt.

Bekijk aanbod
Selecteer je huurauto met ruime keuze uit alle aanbieders in Sao Paulo. Je betaalt vooraf de reservering maar je kunt in bijna alle gevallen tot 48 uur voor vertrek annuleren.

Zoek een huurauto
Kijk, vergelijk en boek je vliegticket richting Brazilië. Check niet alleen de luchthavens nabij de je bestemming. Je kunt vaak flink besparen als je een 100 tot 150 km verder kijkt.

Bekijk vliegtickets
Regel hier vast voor je vertrek je parkeerplaats vanaf Schiphol, Eindhoven of Rotterdam. Selecteer de luchthaven van je keuze, ook de Duitse en Belgische airports zijn mogelijk.

Parkeerplaats zoeken
Boek je favoriete entreekaart voor de Grand Prix van Sao Paulo. De kaarten worden direct door onze partner naar je adres toegezonden (papier) of per mail afgeleverd (e-tickets).

Check hier de mogelijkheden voor compleet verzorgde reizen. Van start tot finish inclusief begeleiding zal één van onze partners je F1-droomreis gaan verzorgen.


Algemene informatie

Het Autódromo José Carlos Pace is gelegen in de wijk Interlagos van Sao Paulo. Het circuit werd reeds in 1940 geopend en is met zijn 15 bochten slechts 4,3 km lang. De eerste Formule 1 Grand Prix werd hier in 1973 verreden en gewonnen door F1 legende Emerson Fittipaldi. Deze Braziliaanse thuisrijder won in de Lotus. Andere bekende Brazilianen die hun thuiswedstrijd wonnen waren Carlos Pace, Ayrton Senna en Felipe Massa. Max Verstappen won hier op schitterende wijze in het seizoen 2019 in zijn Red Bull.

Vliegveld nabij

De Internationale Luchthaven São Paulo Guarulhos ligt op 45 km van het circuit. Je kunt direct per KLM maar er zijn ook goedkopere opties om met bijv Air France en Iberia richting Sao Paulo te vliegen incl overstap in Parijs of Madrid. Maak je er een Brazilie vakantie van, dan kan ook eerst naar Rio de Janeiro vliegen en met een binnenlandse vlucht naar Sao reizen.

Hoe te bereiken & parkeren

We zouden het -altijd- aanraden om deze Grand Prix georganiseerd te bezoeken. Het reizen binnen Brazilie is niet zonder risico en je kunt beter als groep op stap gaan. Verder weet een F1 reis-organisator goed de weg in deze drukke wereldstad met zijn meer als 22 miljoen inwoners. Je hoeft je dan verder niet druk te maken over het vervoer aldaar en hoe je het circuit moet bereiken.

Verblijf

Zoals vermeldt, is het het beste om deze Grand Prix georganiseerd te bezoeken. Ga je het Brazilië avontuur zelf aan, er zijn veel hotel opties in het historische centrum op zo’n 20 km van het circuit. Kies 1 van de Mercure hotels, er zijn maar liefst 12 accommodaties van deze keten. Ook de IBIS groep is ruim vertegenwoordigd met zo’n 16 verschillende & budgettair interessante opties.

Entreekaarten

Je hebt deze Grand Prix vast een aantal keer gezien op TV, wellicht heb je dan al snel je keuze gemaakt waar je wilt zitten. Tribune M en E direct na de start zijn razend populair vanwege de vele verwachte uitremacties richting de eerste chicane. Een mooi alternatief en onbekend alternatief is de Orange Tee Club.

Aanvangstijden GP Brazilië

Vrijdag 01 november
16.30-17.30 1e vrije training
20.00-21.00 kwalificatie

Zaterdag 02 november
16.30-17.30 2e vrije training
20.30 sprintrace

Zondag 03 november
19.00 race

Bovenstaande tijden worden getoond in Nederlandse tijd.


Het weer in Sao Paulo
Di
21 °c
Wo
19.6 °c
Do
22.6 °c

Komende races

De komende 5 races, direct opgehaald vanaf de F1 kalender.
Grand Prix Datum
Monte Carlo
26 mei
Canada
09 juni
Spanje
23 juni
Oostenrijk
30 juni
Engeland
07 juli