Formule 1 Grand Prix van Canada in 2024

07 juni 2024 - 09 juni 2024

Formule 1 Grand Prix van Canada in 2024

07 juni 2024 - 09 juni 2024
Reserveer hier je hotel accommodatie voor je F1 verblijf in Montreal. Check nog wel de voorwaarden zodat je kunt annuleren of wijzigen indien de F1 kalender wijzigt.

Bekijk aanbod
Selecteer je huurauto met ruime keuze uit alle aanbieders in Montreal. Je betaalt vooraf de reservering maar je kunt in bijna alle gevallen tot 48 uur voor vertrek annuleren.

Zoek een huurauto
Kijk, vergelijk en boek je vliegticket richting Canada. Check niet alleen de luchthavens nabij de je bestemming. Je kunt vaak flink besparen als je een 100 tot 150 km verder kijkt.

Bekijk vliegtickets
Regel hier vast voor je vertrek je parkeerplaats vanaf Schiphol, Eindhoven of Rotterdam. Selecteer de luchthaven van je keuze, ook de Duitse en Belgische airports zijn mogelijk.

Parkeerplaats zoeken
Boek je favoriete entreekaart voor de Grand Prix van Montreal. De kaarten worden direct door onze partner naar je adres toegezonden (papier) of per mail afgeleverd (e-tickets).

Check hier de mogelijkheden voor compleet verzorgde reizen. Van start tot finish inclusief begeleiding zal één van onze partners je F1-droomreis gaan verzorgen.


Algemene informatie

Het 4,5 km lange circuit onder de rook van de schitterende stad Montreal werd eerstgenoemd: Circuit Ile de Notre Dame. De eerste race in 1978 werd direct gewonnen door de Canadese F1 held Gilles Villeneuve in zijn Ferrari. Zijn naam is later verbonden aan het circuit met zijn 15 bochten waarvan een aantal spectaculaire chicanes, een verraderlijk langzame hairpin gecombineerd met een ultiem snel recht-stuk richting de finish.

Vliegveld nabij

Het internationale vliegveld van Montreal-Pierre Elliot Trudeau ligt op zo’n 25km van het stratencircuit. Je kunt rechtstreeks per KLM naar deze stad vliegen, een alternatief is bijvoorbeeld naar Toronto of Quebec en daar je Canada trip aanvangen. Je maakt dan direct een mooie rit door dit schitterende land.

Hoe te bereiken & parkeren

Met de ligging van het circuit op een kunstmatige aangelegen eiland in de Saint Lawrence rivier, hoef je feitelijk alleen het water over te steken om de baan de bereiken. Er is een metro stop nabij de toegangsbrug waar je eenvoudig naar het circuit loopt. Het is vooral in de ochtend wel erg druk, hou daar rekening mee. Na afloop hoef je je niet te haasten, er is het nodige entertainment op het eiland en je kunt nog een gokje wagen in het Casino van Montreal.

Verblijf

Met de ligging in de wereldstad Montreal zijn er veel mogelijkheden om te verblijven. Het aanbod strekt zich uit van honderd 3* hotels en hetzelfde aantal 4* hotels zit er altijd wel iets van je keuze bij. Dit kan uiteraard in het centrum maar ook aan de rand van de stad kan je voor een goed budget een onderkomen boeken. Hier bevinden zich de motels van de diverse ketens en reizen kan eenvoudig per metro.

Entreekaarten

Je kent vast een aantal beroemde bochten van dit circuit waar de GP al sinds 1978 wordt verreden. De tribunes 11 & 12 bevinden zich direct na de start: actie & spektakel gegarandeerd. Een andere populaire plek is de hairpin bij tribune 15 & 24. De algemeen entree raden we je niet aan, als je toch de moeite hebt genomen naar Canada te reizen, bespaar je niet op je entreekaart. Onze tribune tips zijn 12 - hoog & tribune 24.

Aanvangstijden GP Canada

Vrijdag 07 juni
20.00-21.00 1e vrije training
23.00-00.00 2e vrije training

Zaterdag 08 juni
19.00-20.00 3e vrije training
22.00-23.00 kwalificatie

Zondag 09 juni
20.00 race

Bovenstaande tijden worden getoond in Nederlandse tijd.


Het weer in Montreal
Di
21 °c
Wo
20.9 °c
Do
21.7 °c

Komende races

De komende 5 races, direct opgehaald vanaf de F1 kalender.
Grand Prix Datum
Monte Carlo
26 mei
Canada
09 juni
Spanje
23 juni
Oostenrijk
30 juni
Engeland
07 juli