Formule 1 Grand Prix van Engeland in 2024

05 juli 2024 - 07 juli 2024

Formule 1 Grand Prix van Engeland in 2024

05 juli 2024 - 07 juli 2024
Reserveer hier je hotel accommodatie voor je F1 verblijf in Silverstone. Check nog wel de voorwaarden zodat je kunt annuleren of wijzigen indien de F1 kalender wijzigt.

Bekijk aanbod
Selecteer je huurauto met ruime keuze uit alle aanbieders in Silverstone. Je betaalt vooraf de reservering maar je kunt in bijna alle gevallen tot 48 uur voor vertrek annuleren.

Zoek een huurauto
Kijk, vergelijk en boek je vliegticket richting Engeland. Check niet alleen de luchthavens nabij de je bestemming. Je kunt vaak flink besparen als je een 100 tot 150 km verder kijkt.

Bekijk vliegtickets
Regel hier vast voor je vertrek je parkeerplaats vanaf Schiphol, Eindhoven of Rotterdam. Selecteer de luchthaven van je keuze, ook de Duitse en Belgische airports zijn mogelijk.

Parkeerplaats zoeken
Boek je favoriete entreekaart voor de Grand Prix van Silverstone. De kaarten worden direct door onze partner naar je adres toegezonden (papier) of per mail afgeleverd (e-tickets).

Check hier de mogelijkheden voor compleet verzorgde reizen. Van start tot finish inclusief begeleiding zal één van onze partners je F1-droomreis gaan verzorgen.


Algemene informatie

Het Circuit van Silverstone werd vrij snel na de 2e wereldoorlog geopend. In de oorlog gebruikt als trainingsvliegveld van de Britse bonnenwerpers, werd de baan in Northampshire in 1950 voor het eerst gebruikt voor de Formule 1. In 2010 kwam er een compleet nieuwe lay-out inclusief een tweede paddock, hoofdzakelijk gebruikt voor de Formule 1. Voor de motorsport fans blijft de herinnering bij van de schitterende overwinning in 1981 van Jack Middelburg in de 500cc. Het circuit met een lengte van 5,9 km en 18 bochten is erg populair bij de Britse race fans zowel voor de MotoGP maar zeker voor de Formule 1.

Vliegveld nabij

Het Silverstone circuit ligt redelijk centraal in Groot-Brittannië, tussen Birmingham en Londen. De vliegvelden Luton Airport & Birmingham Int. Airport liggen beide op zo’n uur rijden. Vlieg je naar Luton, dan zijn er legio mogelijkheden met Easyjet & Vueling voor een aantrekkelijk budget. KLM vliegt meerdere keren per dag op Birmingham Airport vanaf Schiphol.

Hoe te bereiken & parkeren

Per auto / motor / taxi

Rondom het grote Silverstone complex zijn er de nodige parkeerplaatsen. Hiervoor kan / moet je van te voren een kaart aanschaffen. Check van tevoren welke parking het dichtste bij de toegang van je tribune bevindt want anders wacht je veel loop-kilometers…. Voor motoren is er een aparte parking (rondom de MotoGP) waar ook apart een kaarten voor gekocht dient te worden. Op de bonnefooi kan ook omdat je met de motor makkelijker door de drukte het circuit redelijk dichtbij kan benaderen.

Openbaar vervoer

Vanaf Northampton en Milton Keynes zijn er speciale Park & Ride services. Via de website van het Silverstone Circuit zullen de diverse mogelijkheden getoond worden. Hiermee voorkom je veel parkeerdrukte, het is uiteraard wel erg druk op zondag om een plekje in de shuttle bus te bemachtigen.

Verblijf

Voor verblijf bieden de steden Northampton & Milton Keynes de nodige opties. Vooral rondom het F1 weekend rekenen de hotels erg hoge bedragen en kan je beter uitwijken naar bijvoorbeeld het Holiday inn in Leicester. Iets verder rijden maar dat loont zeker de moeite. Tijdens het MotoGP weekend adviseren wij het Park Inn in Northampton of bijv het Holiday Inn – Milton Keynes.

Er zijn rondom het circuit de nodige campings en ook hier is weer van belang, check eerst welke entree-kaart je hebt en reserveer een camping plaats zo dicht mogelijk bij de ingang van je tribune. Er is ook een luxe camping waar je tent klaar staan bij aankomst, hier hangt wel een behoorlijk prijskaartje aan maar is wel compleet verzorgd incl goede sanitair.

Entreekaarten

Neem je “wandelschoenen” mee en koop een algemeen entreekaart. Er zijn schitterende gedeeltes op de diverse groen stroken om zowel de F1 als MotoGP te volgen. Neem je een tribune-plek dan kan je op vrijdag op elke plek gaan zitten en heb je op zaterdag / zondag een vaste plaats. Een aantal tribunes zijn overdekt wat in Engeland zeker geen luxe is maar een must. Onze tribune tip is Becketts & Club A.

Aanvangstijden GP Engeland

Vrijdag 05 juli
14.00-15.00 1e vrije training
17.00-18.00 2e vrije training

Zaterdag 06 juli
13.00-14.00 3e vrije training
16.00-17.00 kwalificatie

Zondag 07 juli
16.00 race

Bovenstaande tijden worden getoond in Nederlandse tijd.


Het weer in Silverstone
Wo
11.4 °c
Do
12.7 °c
Vr
10.9 °c

Komende races

De komende 5 races, direct opgehaald vanaf de F1 kalender.
Grand Prix Datum
Monte Carlo
26 mei
Canada
09 juni
Spanje
23 juni
Oostenrijk
30 juni
Engeland
07 juli