Formule 1 Grand Prix van Frankrijk in 2022

22 juli 2022 - 24 juli 2022

Formule 1 Grand Prix van Frankrijk in 2022

22 juli 2022 - 24 juli 2022
Reserveer hier je hotel accommodatie voor je F1 verblijf in Le Castellet. Check nog wel de voorwaarden zodat je kunt annuleren of wijzigen indien de F1 kalender wijzigt.

Bekijk aanbod
Selecteer je huurauto met ruime keuze uit alle aanbieders in Le Castellet. Je betaalt vooraf de reservering maar je kunt in bijna alle gevallen tot 48 uur voor vertrek annuleren.

Zoek een huurauto
Kijk, vergelijk en boek je vliegticket richting Frankrijk. Check niet alleen de luchthavens nabij de je bestemming. Je kunt vaak flink besparen als je een 100 tot 150 km verder kijkt.

Bekijk vliegtickets
Regel hier vast voor je vertrek je parkeerplaats vanaf Schiphol, Eindhoven of Rotterdam. Selecteer de luchthaven van je keuze, ook de Duitse en Belgische airports zijn mogelijk.

Parkeerplaats zoeken
Boek je favoriete entreekaart voor de Grand Prix van Le Castellet. De kaarten worden direct door onze partner naar je adres toegezonden (papier) of per mail afgeleverd (e-tickets).

Check hier de mogelijkheden voor compleet verzorgde reizen. Van start tot finish inclusief begeleiding zal één van onze partners je F1-droomreis gaan verzorgen.


Algemene informatie

Het Circuit Paul Ricard, voorheen Le Castellet werd gebouwd in 1970 geopend. Het circuit van 5,8 km met zijn 15 bochten had in 1971 zijn eerste winnaar met Jackie Stewart achter het stuur van de Tyrrell-Ford. Tussen 1990 en 2017 werd de F1 in Nevers / Magny-Cours verreden waarna in 2018 het Grand Prix circus weer terugkeerde met Lewis Hamilton als winnaar in de Mercedes. Het circuit kenmerkt zich door de schitterende blauw-gele kleuren uitloopstroken en crubs.

Vliegveld nabij

Heb je geen zin in de rit naar Zuid Frankrijk, pak dan het vliegtuig naar Marseille. Dit vliegveld ligt op zo’n 70 km. Je kunt als alternatief ook naar Nice vliegen, dan geeft meer vlucht-mogelijkheden vanaf bijv. Schiphol. De afstand naar Nice Airport is ongeveer 150 km, een rit van 1 uur en 45 minuten.

Hoe te bereiken en parkeren

Per auto

Dit is 1 van de bestemmingen die je direct vanuit Nederland kan bezoeken met eigen auto. Als voorbeeld is de afstand vanaf Utrecht zo’n 1250 km. Zie bij het hoofdstuk “verblijf” hoe je eigen vervoer rit te combineren met verblijf. Op dit moment, is er geen zicht op de mogelijkheden om vooraf P-kaarten te kopen. Komen die beschikbaar is ons advies deze te allen tijde aan te schaffen zodat je zorgeloos het circuit kan bereiken & parkeren.

Openbaar vervoer

Vanwege de ligging “in the middle of nowhere” raden wij het af om met het openbaar vervoer deze bestemming te bezoeken. Je kunt met de TGV -> Marseille reizen maar vandaar is de afstand om het circuit te bezoeken simpelweg te ver. Kortom; niet doen.

Verblijf

Waar te verblijven, dat is een goeie vraag… de beschikbare hotels in een straal van 50 km zijn bezet door teams en sponsoren. Probeer het aan de kust strook richting Nice of pak een goed hotel in Marseille. In het nabijgelegen Castellet bevindt zich de 4* Camping L’Arbois. Indien volgeboekt is, dan kan je uitwijken naar Camping La Malissonne. Direct bij het circuit bevindt zich ook een camping, check op de ticket-pagina om een combinatie aan te schaffen: entree + camping

Entreekaarten

Rondom het Circuit Paul Ricard zijn een aantal goede staplaatsen om de actie te aanschouwen. Gaat je voorkeur uit naar de tribunekaart incl een gereserveerde zitplaats en goed zicht op een vidi-wall, dan zijn er legion zgn Bronze – Silver – Gold opties. Het eerste jaar waren de kaarten snel uitverkocht, we verwachten de volgende edities minder druk op de kaarten.

Onze tribune tips zijn als volgt

  • Bronze – Le Beausset - 3
  • Silver – Saint Baume - 2
  • Gold – Virage du Pont - 4

Aanvangstijden GP Frankrijk

Vrijdag 22 juli
14.00-15.00 1e vrije training
17.00-18.00 2e vrije training

Zaterdag 23 juli
13.00-14.00 3e vrije training
16.00-17.00 kwalificatie

Zondag 24 juli
15.00 race

Bovenstaande tijden worden getoond in Nederlandse tijd.


Het weer in Le Castellet
Wo
18 °c
Do
18.3 °c
Vr
18.9 °c

Komende races

De komende 5 races, direct opgehaald vanaf de F1 kalender.
Grand Prix Datum
Monte Carlo
26 mei
Canada
09 juni
Spanje
23 juni
Oostenrijk
30 juni
Engeland
07 juli