Formule 1 Grand Prix van Hongarije in 2024

19 juli 2024 - 21 juli 2024

Formule 1 Grand Prix van Hongarije in 2024

19 juli 2024 - 21 juli 2024
Reserveer hier je hotel accommodatie voor je F1 verblijf in Budapest. Check nog wel de voorwaarden zodat je kunt annuleren of wijzigen indien de F1 kalender wijzigt.

Bekijk aanbod
Selecteer je huurauto met ruime keuze uit alle aanbieders in Budapest. Je betaalt vooraf de reservering maar je kunt in bijna alle gevallen tot 48 uur voor vertrek annuleren.

Zoek een huurauto
Kijk, vergelijk en boek je vliegticket richting Hongarije. Check niet alleen de luchthavens nabij de je bestemming. Je kunt vaak flink besparen als je een 100 tot 150 km verder kijkt.

Bekijk vliegtickets
Regel hier vast voor je vertrek je parkeerplaats vanaf Schiphol, Eindhoven of Rotterdam. Selecteer de luchthaven van je keuze, ook de Duitse en Belgische airports zijn mogelijk.

Parkeerplaats zoeken
Boek je favoriete entreekaart voor de Grand Prix van Budapest. De kaarten worden direct door onze partner naar je adres toegezonden (papier) of per mail afgeleverd (e-tickets).

Check hier de mogelijkheden voor compleet verzorgde reizen. Van start tot finish inclusief begeleiding zal één van onze partners je F1-droomreis gaan verzorgen.


Algemene informatie

Het circuit ligt op zo’n 20 kilometer buiten de stad Budapest. Het circuit met een lengte van 4,381 km is gebouwd in 1985 en de eerste Formule 1 Grand Prix werd gehouden in 1986. De winnaar was de Braziliaanse coureur Nelson Piquet uitkomend voor Williams. Het circuit heeft in totaal 14 bochten met inhaalmogelijkheden bij bocht 1 & 2. Kenmerkend zijn de grotere fan heuvels bij bochten 6-7-8.

Vliegveld nabij

Er is maar 1 vliegveld bij Budapest: Ferihegyi Airport op zo’n 27 km van het circuit. Directe vluchten zijn er vanaf Schiphol met KLM en Easy Jet. Indien de vluchten vol zitten zijn er fans die op het Oostenrijkse Wenen vliegen op een afstand van zo’n 240 km wat op zich een prima alternatief kan zijn.

Hoe te bereiken & parkeren

Per auto / taxi

Het circuit ligt nabij de snelweg M3 maar vooral in de ochtend loopt de toevoer behoorlijk vast. Er zijn een 3-tal lokale routes en het belangrijkste is te bepalen: welke tribune heb ik geboekt, waar kan ik dan het beste parkeren. Je kunt van tevoren een Super Gold Car pass voor de zondag bestellen. Je hebt dan een vrije route tot achter de hoofdtribune (GOLD). Wees wel optijd met boeken!

Kies je voor de taxi, boek deze dan van te voren of maak een afspraak met de chauffeur die je bijvoorbeeld ook op zaterdag laat rijden. Ga je op de bonnefooi, dan is het vooral op zaterdag en zondag middag lastig om een taxi te regelen. Er staan er veel….maar de vraag is ook groot vooral omdat de stad relatief dichtbij is.

Openbaar vervoer

Er worden rondom het Grand Prix weekend shuttle bussen ingezet vanaf Kerpes Station te bereiken met de HEV treinservice. Er zijn 2 stops: Mogyorod station voor entree 2 & 3 en Szilasliget voor de hoofdingang en de andere entree’s. Vanaf beide punten is het ongeveer 30 minuten lopen. Informatie over het openbaar is te vinden op: Er worden rondom het Grand Prix weekend shuttle bussen ingezet vanaf Kerpes Station te bereiken met de HEV treinservice. Er zijn 2 stops: Mogyorod station voor entree 2 & 3 en Szilasliget voor de hoofdingang en de andere entree’s. Vanaf beide punten is het ongeveer 30 minuten lopen. Informatie over het openbaar is te vinden op: https://bkk.hu.

Verblijf

Met de wereldstad Budapest op slechts 20 km, is dit uiteraard de beste basis om te verblijven. De stad bestaat uit 2 gedeelte: BUDA & PEST en de meeste hotels bevinden zich in het centrum-gedeelte: PEST. Hier vind je van eenvoudig hostel tot 5* De Luxe. Boek je op tijd dan is een 4* prima te reserveren voor een normale prijs: wij adviseren hier 1 van de 3 Mercure hotels. Op de Donau, de rivier die de stad splitst, bevinden zich hotel-boten voor een betaalbaar budget en een mooie ligging.

Entreekaarten

De entreekaarten voor deze Grand Prix zijn goed geprijsd. Er is reeds een goede Brons kaart met een gereserveerde plek voor het hele weekend vanaf € 115,- (prijs indicatie seizoen 2021). De staanplaats is een paar tientjes goedkoper maar de gedeeltes waar je kan rondlopen / kijken is daarmee wel redelijk beperkt. Kinderkorting is er voor kids tot 14 jaar met gratis toegang voor de staanplaats en voor de zitplaats kosten de kaarten slechts zo’n € 20,- ongeacht of je Brons, Silver of Gold aanschaft. Voor een budget tribune met prima zicht raden wij Brons 1 aan, en voor de beste plaatsen Gold 4.

Aanvangstijden GP Hongarije

Vrijdag 20 juli
14.00-15.00 1e vrije training
17.00-18.00 2e vrije training

Zaterdag 20 juli
13.00-14.00 3e vrije training
16.00-17.00 kwalificatie

Zondag 21 juli
15.00 race

Bovenstaande tijden worden getoond in Nederlandse tijd.


Het weer in Budapest
Vr
27.3 °c
Za
27.7 °c
Zo
24.9 °c

Komende races

De komende 5 races, direct opgehaald vanaf de F1 kalender.
Grand Prix Datum
Spanje
23 juni
Oostenrijk
30 juni
Engeland
07 juli
Hongarije
21 juli
België
28 juli