Formule 1 Grand Prix van Imola in 2024

17 mei 2024 - 19 mei 2024

Formule 1 Grand Prix van Italië in 2024

17 mei 2024 - 19 mei 2024
Reserveer hier je hotel accommodatie voor je F1 verblijf in Imola. Check nog wel de voorwaarden zodat je kunt annuleren of wijzigen indien de F1 kalender wijzigt.

Bekijk aanbod
Selecteer je huurauto met ruime keuze uit alle aanbieders in Imola. Je betaalt vooraf de reservering maar je kunt in bijna alle gevallen tot 48 uur voor vertrek annuleren.

Zoek een huurauto
Kijk, vergelijk en boek je vliegticket richting Italië. Check niet alleen de luchthavens nabij de je bestemming. Je kunt vaak flink besparen als je een 100 tot 150 km verder kijkt.

Bekijk vliegtickets
Regel hier vast voor je vertrek je parkeerplaats vanaf Schiphol, Eindhoven of Rotterdam. Selecteer de luchthaven van je keuze, ook de Duitse en Belgische airports zijn mogelijk.

Parkeerplaats zoeken
Boek je favoriete entreekaart voor de Grand Prix van Imola. De kaarten worden direct door onze partner naar je adres toegezonden (papier) of per mail afgeleverd (e-tickets).

Check hier de mogelijkheden voor compleet verzorgde reizen. Van start tot finish inclusief begeleiding zal één van onze partners je F1-droomreis gaan verzorgen.


Algemene informatie

In 2020 werd dit circuit op de kalender geplaatst en ook in 2024 mag de Autodromo zich weer opmaken voor een invalbeurt voor de F1 Grand Prix. Dit circuit reeds gebouwd in 1953 ligt nabij de industrie stad Bologna en is ook niet al te ver van Rimini gelegen. Met zijn lengte van 4,9 km en 17 bochten een snelle baan met een paar memorabele gedeeltes. Vooral de Tamburello bocht is berucht met meerdere crashes inclusief de fatale crash van Ayrton Senna in 1994.

Vliegveld nabij

Vanuit Nederland kan het beste op Bologna Airport gevlogen worden. Vanaf dit vliegveld is het dik een half uur naar het plaatsje Imola, zo’n 48 km over de snelweg. Vanaf Schiphol per KLM of vanaf Eindhoven per Transavia. Vlieg je op donderdag scheelt het zeker qua prijs, maak er direct een mini-vakantie aan de Adriatische Kust.

Hoe te bereiken & parkeren

Per auto / taxi

Het zal niet makkelijk zijn om een hotel te vinden in / rondom Imola. Met verblijf in Bologna of Rimini kan je het beste met de (huur)auto komen. Parkeren kan op “zijn” Italiaans, neem goede wandelschoenen mee want je kunt beter iets verder af parkeren en dan lopen, dan proberen zo dicht mogelijk bij het circuit een plek te vinden. Het is ons niet bekend of er speciale P-tickets aangeschaft kunnen worden, check dat bij het kopje “tickets”.

Openbaar vervoer

Vanaf Bologna Centrale (het centraal station) is er een directe trein verbinding richting het station van Imola. In slechts 20 minuten te bereiken voor rond de € 4,- per enkeltje. Vanaf het station is het slechts 2,5 km lopen naar het circuit, een prima oplossing indien je zelf je reis verder regelt!

Verblijf

Het zal erg lastig zijn om in Imola een kamer te bemachtigen. Wij raden als alternatief Bologna aan waar er de nodige keuze in alle prijsklasses. Er zijn tussen Imola en Bologna wel een aantal kleinere hotels in bijvoorbeeld Castel San Pietro Terme of Faenza maar daar is de keuze minder en waarschijnlijk tijdens het GP weekend de prijzen hoog. Uitwijken naar Rimini kan ook, veel keuze aldaar en op zo’n 85 km, in een uur te bereiken per auto.

Entreekaarten

Voor editie #2 zijn op dit moment nog geen kaartprijzen beschikbaar gekomen. Hou onze “ticket” pagina in de gaten voor de updates. Is er keuze mogelijk, dan zijn er een aantal topplekken bijvoorbeeld bij Tosa, Acque Minerali en Rivazza.

Onze tribune tips: Rivazza Grandstand H & Tosa Grandstand B1.

Aanvangstijden GP Imola

Vrijdag 17 mei
13.30-14.30 1e vrije training
17.00-18.00 kwalificatie

Zaterdag 18 mei
12.30-13.30 2e vrije training
16.30 sprintrace

Zondag 19 mei
15.00 race

Bovenstaande tijden worden getoond in Nederlandse tijd.


Het weer in Imola
Wo
16.5 °c
Do
17.6 °c
Vr
17.3 °c

Komende races

De komende 5 races, direct opgehaald vanaf de F1 kalender.
Grand Prix Datum
Monte Carlo
26 mei
Canada
09 juni
Spanje
23 juni
Oostenrijk
30 juni
Engeland
07 juli