Formule 1 Grand Prix van Italië in 2024

30 augustus 2024 - 01 september 2024

Formule 1 Grand Prix van Italië in 2024

30 augustus 2024 - 01 september 2024
Reserveer hier je hotel accommodatie voor je F1 verblijf in Monza. Check nog wel de voorwaarden zodat je kunt annuleren of wijzigen indien de F1 kalender wijzigt.

Bekijk aanbod
Selecteer je huurauto met ruime keuze uit alle aanbieders in Monza. Je betaalt vooraf de reservering maar je kunt in bijna alle gevallen tot 48 uur voor vertrek annuleren.

Zoek een huurauto
Kijk, vergelijk en boek je vliegticket richting Italië. Check niet alleen de luchthavens nabij de je bestemming. Je kunt vaak flink besparen als je een 100 tot 150 km verder kijkt.

Bekijk vliegtickets
Regel hier vast voor je vertrek je parkeerplaats vanaf Schiphol, Eindhoven of Rotterdam. Selecteer de luchthaven van je keuze, ook de Duitse en Belgische airports zijn mogelijk.

Parkeerplaats zoeken
Boek je favoriete entreekaart voor de Grand Prix van Monza. De kaarten worden direct door onze partner naar je adres toegezonden (papier) of per mail afgeleverd (e-tickets).

Check hier de mogelijkheden voor compleet verzorgde reizen. Van start tot finish inclusief begeleiding zal één van onze partners je F1-droomreis gaan verzorgen.


Algemene informatie

De Autodromo Nazionale Monza is 1 van de snelste circuits op de F1 kalender. Het is ook een circuit met een rijke historie van de opening in 1922 (!!!) tot de hedendaagse Grand Prix races. Gelegen in een park net buiten de Italiaanse stad Milaan heeft dit circuit van 5,8 km slechts 11 bochten met de Parabolica als 1 van de meest bekende en beruchte. In 1974 werd hier de snelste F1 race ooit gereden met een gemiddelde snelheid van 242 km / uur! Met de inbreng van een 3 tal chicanes “Variantes” is dat teruggebracht naar minder gevaarlijke snelheden.

Vliegveld nabij

Met de stad Milaan “om de hoek” zijn er een 3-tal vliegvelden om naar deze bestemming te reizen. Nabij het centrum kan je kiezen voor het vliegveld van Linate. De moderne airport Milan Malpensa ligt op zo’n 60 km van het circuit en op dit vliegveld kan je o.a. met KLM maar ook Easyjet naartoe vliegen. Een derde optie is het vliegveld van Bergamo Orio al Serio waar o.a. Transavia op vliegt (info 2020).

Hoe te bereiken & parkeren

Per auto / taxi

Ga je op eigen gelegenheid en zoek je plek om je huurauto of eigen auto “ergens” te parkeren, reserveer dan van tevoren een parkeerkaart (indien beschikbaar). Het park is zonder enige accreditatie anders niet van dichtbij de benaderen. Ook parkeren in 1 van wijken rondom het park zal niet makkelijk zijn of alleen toegankelijk voor vergunninghouders. Op de heenweg een taxi pakken kan uiteraard altijd maar of je chauffeur je opwacht om op te halen is te betwijfelen… Kortom, check hieronder de opties van het openbaar vervoer.

Openbaar vervoer

Vanuit diverse richtingen is het eenvoudig om naar het treinstation van Monza te reizen. Vandaar rijden vanaf vrijdag met grote regelmaat speciale shuttle bussen, prima te doen om op deze manier op eigen gelegenheid het circuit te bereiken.

Verblijf

Er zijn een aantal kleinere hotels in Monza zelf maar rondom het GP weekend lastig voor een goede prijs te boeken. Je kunt het beste uitwijken naar Milaan met maar liefst 370 drie-sterren en 490 vier-sterren hotels. De afstand vanuit het centrum naar het circuit van Monza is zo’n 20 km en kies je je hotel iets buiten het centrum vind je zeker je kamer voor een betaalbare prijs.

Entreekaarten

Er zijn een aantal mooie gedeeltes om de F1 actie te aanschouwen. We raden je af om een algemeen entreekaart te nemen, dat is aardig op vrijdag maar op zaterdag en zondag heb je echt een goede tribune plek (gereserveerde plek) nodig. De beste prijs tribune in verhouding met de prijs vinden wij Tribune 8. Bij de Variente Ascari is de beste optie Tribune 15. Heb je iets meer budget, pak dan Tribune 6B bij de eerste chicane. Wij raden tribune 8 & 15 aan.

Aanvangstijden GP Italië

Vrijdag 29 augustus
14.00-15.00 1e vrije training
17.00-18.00 2e vrije training

Zaterdag 30 augustus
13.00-14.00 3e vrije training
16.00-17.00 kwalificatie

Zondag 01 september
15.00 race

Bovenstaande tijden worden getoond in Nederlandse tijd.


Het weer in Monza
Wo
14.6 °c
Do
16.2 °c
Vr
14.3 °c

Komende races

De komende 5 races, direct opgehaald vanaf de F1 kalender.
Grand Prix Datum
Monte Carlo
26 mei
Canada
09 juni
Spanje
23 juni
Oostenrijk
30 juni
Engeland
07 juli