Formule 1 Grand Prix van Monte Carlo in 2024

24 mei 2024 - 26 mei 2024

Formule 1 Grand Prix van Monte Carlo in 2024

24 mei 2024 - 26 mei 2024
Reserveer hier je hotel accommodatie voor je F1 verblijf in Monaco. Check nog wel de voorwaarden zodat je kunt annuleren of wijzigen indien de F1 kalender wijzigt.

Bekijk aanbod
Selecteer je huurauto met ruime keuze uit alle aanbieders in Monaco. Je betaalt vooraf de reservering maar je kunt in bijna alle gevallen tot 48 uur voor vertrek annuleren.

Zoek een huurauto
Kijk, vergelijk en boek je vliegticket richting Monte Carlo. Check niet alleen de luchthavens nabij de je bestemming. Je kunt vaak flink besparen als je een 100 tot 150 km verder kijkt.

Bekijk vliegtickets
Regel hier vast voor je vertrek je parkeerplaats vanaf Schiphol, Eindhoven of Rotterdam. Selecteer de luchthaven van je keuze, ook de Duitse en Belgische airports zijn mogelijk.

Parkeerplaats zoeken
Boek je favoriete entreekaart voor de Grand Prix van Monaco. De kaarten worden direct door onze partner naar je adres toegezonden (papier) of per mail afgeleverd (e-tickets).

Check hier de mogelijkheden voor compleet verzorgde reizen. Van start tot finish inclusief begeleiding zal één van onze partners je F1-droomreis gaan verzorgen.


Algemene informatie

1 van de klassiekers op de Formule 1 kalender, een waanzinnige stratenrace door het prinsendom van Monaco met geen enkele uitloopstrook of grindbak. Reeds in 1929 werd hier voor het eerst geracet. De allereerste Formule 1 Grand Prix werd op dit 3,3 km korte circuit verreden in 1950 werd gewonnen door F1 legende Juan Manuel Fangio in de Alfa Romeo. De Braziliaanse held Ayrton Senna is de F1 coureur met de meeste overwinningen op zijn favoriete circuit: maar liefst 6 x.

Vliegveld nabij

Het vliegveld van Nice: Aéroport Nice Côte d’Azur, ligt op zo’n 30 km van het prinsdom Monaco. Directe vluchten vanaf Schiphol zijn er met Easyjet, Transavia & KLM. Aangezien er veel fans en vooral sponsoren deze GP bezoeken, check ook de vluchten van bijv. donderdag heen en dinsdag retour; hier is veel prijs voordeel te halen.

Hoe te bereiken & parkeren

Per auto / taxi / motor

Parkeren in deze dwergstaat is feitelijk niet te doen. Laat je auto thuis en reis per openbaar vervoer naar Monaco. Heb je wat meer te besteden, dan zijn er boot-shuttles vanuit Nice of decadent per helikopter. Neem de tijd, er is genoeg te beloven op alle dagen dat er geracet wordt in Monaco.

Openbaar vervoer

Vanaf Nice kan je eenvoudig Monaco bereiken. Hou wel rekening met de enorme drukte in de trein maar ook in het kleine station van Monaco. De rit langs de Zuid Franse kust is schitterend en stap gewoon onderweg eens uit voor een borrel in 1 van de kust plaatsen onderweg.

Verblijf

Gelegen in Zuid Frankrijk biedt vooral de stad Nice veel mogelijkheden om een hotel of BB te boeken. Verblijf in Monaco is voor de “happy few”, van 5* hotel tot luxe jacht: hier moet je voor uitgenodigd worden anders gewoon overnachten in Nice. Hier zijn veel mogelijkheden en op tijd boeken is hier uiteraard een must. Omdat deze Grand Prix altijd in het Hemelvaartsweekend valt, weten de hotels al lang van tevoren dat de tarieven omhoog moeten.

Entreekaarten

Ga je hier voor het complete weekend naar toe, dan bestaan er feitelijk geen goedkope opties. De sta-plaatsen / algemeen entree zijn er wel maar vanaf deze plekken heb je nagenoeg geen zicht. Dan de keuze voor de tribune-plaatsen. Orienteer je op beelden van vorige edities en probeer kaarten te bemachtigen bij bijvoorbeeld Tribune C: ingang tunnel of Tribune V: laatste hairpin voor start-finish.

Aanvangstijden GP Monte Carlo

Vrijdag 24 mei
14.00-15.00 1e vrije training
17.00-18.00 2e vrije training

Zaterdag 25 mei
13.00-14.00 3e vrije training
16.00-17.00 kwalificatie

Zondag 26 mei
15.00 race

Bovenstaande tijden worden getoond in Nederlandse tijd.


Het weer in Monaco
Wo
18.1 °c
Do
16.9 °c
Vr
17 °c

Komende races

De komende 5 races, direct opgehaald vanaf de F1 kalender.
Grand Prix Datum
Monte Carlo
26 mei
Canada
09 juni
Spanje
23 juni
Oostenrijk
30 juni
Engeland
07 juli