Formule 1 Grand Prix van Zandvoort in 2024

23 augustus 2024 - 25 augustus 2024

Formule 1 Grand Prix van Nederland in 2024

23 augustus 2024 - 25 augustus 2024
Reserveer hier je hotel accommodatie voor je F1 verblijf in Zandvoort. Check nog wel de voorwaarden zodat je kunt annuleren of wijzigen indien de F1 kalender wijzigt.

Bekijk aanbod
Selecteer je huurauto met ruime keuze uit alle aanbieders in Zandvoort. Je betaalt vooraf de reservering maar je kunt in bijna alle gevallen tot 48 uur voor vertrek annuleren.

Zoek een huurauto
Kijk, vergelijk en boek je vliegticket richting Nederland. Check niet alleen de luchthavens nabij de je bestemming. Je kunt vaak flink besparen als je een 100 tot 150 km verder kijkt.

Bekijk vliegtickets
Regel hier vast voor je vertrek je parkeerplaats vanaf Schiphol, Eindhoven of Rotterdam. Selecteer de luchthaven van je keuze, ook de Duitse en Belgische airports zijn mogelijk.

Parkeerplaats zoeken
Boek je favoriete entreekaart voor de Grand Prix van Zandvoort. De kaarten worden direct door onze partner naar je adres toegezonden (papier) of per mail afgeleverd (e-tickets).

Check hier de mogelijkheden voor compleet verzorgde reizen. Van start tot finish inclusief begeleiding zal één van onze partners je F1-droomreis gaan verzorgen.


Algemene informatie

Een circuit met een lange historie, reeds gebouwd in 1939 met een eerste “Grand Prix” in 1948. De eerste officiële Formule 1 race op het toen 4,2 km lange circuit werd in 1952 gewonnen door Alberto Ascari in zijn Ferrari. In 1985 won Niki Lauda de laatste race die op het oude circuit werd gehouden. Nu is het CM.com Circuit Zandvoort met zijn 15 bochten klaar om weer een Formule 1 Grand Prix te organiseren, compleet gerenoveerd met een aantal aangepaste bochten, rennerskwartier en duinen. In 2021 werd het het 1 groot Oranje feest, ben jij er in 2022 bij? de Heineken Formule 1 Grand Prix van Nederland!

Hoe te bereiken & parkeren

Per auto

Het zal lastig worden om met eigen auto Zandvoort te bereiken in het weekend van de Formule 1. Alleen met ontheffing of VIP sticker (niet los te koop), zal je in de buurt van het circuit kunnen komen.

Per fiets

Aangemoedigd wordt het om per fiets richting dit duin-circuit te komen. De organisatie verwacht dat er zo’n 35.000 fans met de fiets gaan en kunnen komen. Speciale fiets-stallingen zullen er gereed zijn om deze massa tweewielers te ontvangen. Ter info een paar afstanden: Station Haarlem 11 km, Station Sloterdijk 27 km, Centrum Hoofddorp 20 km.

Openbaar vervoer

De NS heeft speciaal het Station van Zandvoort laten aanpassen. Inclusief een extra perron en extra capaciteit zouden er 10.000 fans per uur aan en afgevoerd kunnen worden richting Haarlem en Amsterdam! Kom zo vroeg mogelijk of wacht tot later op de ochtend (dan mis je wel het voor-programma…)

Verblijf

Mocht je voor een weekend deze Grand Prix willen bezoeken, wordt het nog een hele uitdaging om een goed hotel voor een normale prijs te reserveren. Tot in een straal van zo’n 50 km zijn er geen kamers te krijgen of de prijs staat niet in verhouding tot de geboden accommodatie. Wellicht komen er vanuit annuleringen last minute nog kamers vrij: even geduld dus.

Entreekaarten

Het verkrijgen van een goede entreekaart zal voor de eerste 3 edities niet heel eenvoudig zijn. Volgens de organisatie zijn feitelijk alle kaarten uitverkocht en sporadisch komen er een paar kaarten vrij na een annulering. Bij een aantal buitenlandse F1 reisorganisaties zijn nog wel kaarten beschikbaar maar let goed op waar je ze koopt. Wellicht komen er via “marktplaats” korter voor het event nog kaarten beschikbaar.

Historie Circuit Park Zandvoort

Al in 1930 ontstonden er plannen om op de huidige locatie een circuit te ontwikkelen. Net voor de oorlog op 3 juni 1939 vond er een autorace plaats op een stratencircuit in Zandvoort. Onderdeel van deze baan was de Van Lennepweg, nu nog 1 van de belangrijkste toevoerwegen van het huidige circuit. Het toenmalige stratencircuit had een lengte van slechts 2284 meter, zo’n 2 kilometer korter dan de huidige afmeting: 4259 meter.

De eerste Grand Prix in Zandvoort

De oorlog onderbrak de ontwikkeling van het circuit en het duurde tot 1948 en wel 7 augustus dat er een eerste autorace onder de naam Grand Prix van Zandvoort werd verreden. De race werd gewonnen door de Thaise Prins Bira (!!!) in een Maserati. Later in de maand augustus werd er ook de eerste motorrace gehouden. Vanaf deze periode werden er bijna alleen autoraces verreden, het circuit van Zandvoort werd het domein van de vierwielers terwijl concurrent in Nederland: het TT Circuit in Assen zich concentreerde op de tweewielers.

Eindelijk, de Formule 1 kwam naar Zandvoort

Het duurde tot 1952 dat Nederland op de Formule 1 kalender kwam met de Grote Prijs van Nederland (Dutch Grand Prix) op 17 augustus. Deze race werd gewonnen door de Italiaanse F1 legende Alberto Ascari in zijn Ferrari. Met uitzondering van 1954 werd er tot en met 1985 een Formule 1 Grand Prix op het circuit in de Zandvoortse duinen verreden. Deze laatste race werd gewonnen door de Oostenrijkse coureur Niki Lauda in de McLaren-TAG.

Het huidige circuit

Met de aangekondigde komst van de Formule 1 terug op het CM Circuit Zandvoort werden er een paar noodzakelijke aanpassingen gedaan aan het circuit. Er kwam een grote strook extra asfalt bij de beruchte Tarzanbocht. Verder zijn zowel de Hugenholtzbocht als de Arie Luyendykbocht omgebouwd tot kombochten. Met alle aanpassingen werd het circuit zo’n 50 meter korter. Ook het rennerskwartier, de pitboxen, het paddockgebouw en de toegangswegen op het terrein zijn drastisch aangepakt om meer als 100.000 toeschouwers te mogen ontvangen in de toekomst.

De F1 weer terug naar Zandvoort

Met enorme inzet en een lobby van een ieder die de autosport een warm hart toe draagt, is het de circuit organisatie gelukt om de Formule 1 weer terug te krijgen naar Nederland. Uiteraard is dit mede te danken aan de enorme populariteit van Max Verstappen uitkomend voor het team van Red Bull F1. Direct na de aankondiging van de Heineken Dutch Grand Prix 2020 kwam er een run op de entreekaarten. Helaas is de eerste editie oorspronkelijk gepland op 03 mei 2020 uitgesteld tot 05 september 2021, een datum waar iedere autosport liefhebber reikhalzend naar uit keek. Nu op naar editie #3 in 2023!

Aanvangstijden GP Zandvoort

Vrijdag 23 augustus
14.00-15.00 1e vrije training
17.00-18.00 2e vrije training

Zaterdag 24 augustus
13.00-14.00 3e vrije training
16.00-17.00 kwalificatie

Zondag 25 augustus
15.00 race

Bovenstaande tijden worden getoond in Nederlandse tijd.


Het weer in Zandvoort
Wo
15.8 °c
Do
14.4 °c
Vr
13.5 °c

Komende races

De komende 5 races, direct opgehaald vanaf de F1 kalender.
Grand Prix Datum
Monte Carlo
26 mei
Canada
09 juni
Spanje
23 juni
Oostenrijk
30 juni
Engeland
07 juli