Formule 1 Grand Prix van Spielberg in 2024

28 juni 2024 - 30 juni 2024

Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk in 2024

28 juni 2024 - 30 juni 2024
Reserveer hier je hotel accommodatie voor je F1 verblijf in Spielberg. Check nog wel de voorwaarden zodat je kunt annuleren of wijzigen indien de F1 kalender wijzigt.

Bekijk aanbod
Selecteer je huurauto met ruime keuze uit alle aanbieders in Spielberg. Je betaalt vooraf de reservering maar je kunt in bijna alle gevallen tot 48 uur voor vertrek annuleren.

Zoek een huurauto
Kijk, vergelijk en boek je vliegticket richting Oostenrijk. Check niet alleen de luchthavens nabij de je bestemming. Je kunt vaak flink besparen als je een 100 tot 150 km verder kijkt.

Bekijk vliegtickets
Regel hier vast voor je vertrek je parkeerplaats vanaf Schiphol, Eindhoven of Rotterdam. Selecteer de luchthaven van je keuze, ook de Duitse en Belgische airports zijn mogelijk.

Parkeerplaats zoeken
Boek je favoriete entreekaart voor de Grand Prix van Spielberg. De kaarten worden direct door onze partner naar je adres toegezonden (papier) of per mail afgeleverd (e-tickets).

Check hier de mogelijkheden voor compleet verzorgde reizen. Van start tot finish inclusief begeleiding zal één van onze partners je F1-droomreis gaan verzorgen.


Algemene informatie

Dit circuit met zijn moderne uitstraling heeft toch wel een behoorlijke geschiedenis te vertellen. Reeds in 1969 gebouwd en kreeg eerst de naam Österreichring mee. Het was de Belgische F1 held Jacky Ickx in de Ferrari die de eerste F1 Grand Prix won in 1970. In 1995 werd het hogesnelheidscircuit verbouwd vanwege een aantal ongelukken en kreeg het de naam A1 Ring. In 2003 werd daar de laatste F1 Grand Prix gereden en werd in 2014 het circuit opgekocht door de eigenaar van Red Bull met als resultaat de huidige opzet: 4,3 km lengte & 10 bochten. De baan kleurde compleet Oranje toen Max Verstappen in 2018 & 2019 hier de Grand Prix won! In 2016 keerde MotoGP hier terug met de nodige overwinningen van Ducati.

Vliegveld nabij

Het internationale vliegveld van Wenen ligt op zo’n 205 km / 2 uur rijden via de snelweg S6 / E59. Op deze airport kan je rechtstreeks en meerdere keren per dag non-stop vliegen vanaf Schiphol. Je kunt ook kiezen voor Graz op zo’n 85 km, hier is een kleine luchthaven met een aantal keer per week een directe vlucht met wel iets hogere prijzen dan vliegen op Wenen. Feitelijk ligt het eraan waar je verblijft of dat je bijvoorbeeld een city-trip met de schitterende stad Wenen wilt combineren.

Hoe te bereiken & parkeren

Per auto / motor / taxi

Het circuit ligt nagenoeg aan de snelweg A6. Richting het circuit wordt met kleuren aangegeven waar je het best kan parkeren voor de tribune / entree van jou keuze. Het is wel een behoorlijke trippel van de parkings naar de ingang: hou daar rekening mee! Alleen met speciale (VIP) stickers kan je dichterbij komen maar deze zijn niet los te koop.

Openbaar vervoer

Er is een trein-verbinding van Graz direct naar Knittelfeld, vanaf het station zijn er fan-shuttles naar de Red Bull Ring. Vooral op zondag ben je uiteraard niet de enige….maar het is wel een “budget oplossing” indien je niet met de auto / motor kan komen. De busrit duurt zo’n 15 minuten en vanaf de busstop ben je in 10 minuten bij de ingang.

Verblijf

Er zijn rondom Spielberg veel mogelijkheden om de nacht door te brengen. Direct bij het circuit zijn er diverse grote campsides waaronder voor de F1 de speciale Oranje Camping. Voor bezoek aan de MotoGP zijn deze ook ingericht met veel vertier voor in de avond, zeer sfeervol. Wil je iets meer comfort, boek dan een “gasthof” waar je die ook maar kan pakken in 1 van de vele dorpjes in de heuvels / bergen rondom. Kies je liever voor een stad, boek dan een hotel in de schitterende stad Graz met veel restaurants en terrassen in het oude centrum.

Entreekaarten

Er bevinden zich een aantal grote tribunes rondom de Red Bull Ring. Vanwege het hoogte verschil heb je vooral de Red Bull tribune schitterend zicht op een groot gedeelte van de baan. De Steiermark is de mooiste tribune maar hier is het heel moeilijk om aan kaarten te komen gezien de populariteit van deze plek. De T10 is een mooi alternatief voor zowel F1 als MotoGP. Heb je goede wandelschoenen, doe een rondje circuit bijvoorbeeld op de vrijdag, absoluut de moeite waard.

Onze tribune tips zijn T10 & Nord B.

Aanvangstijden GP Spielberg

Vrijdag 28 juni
13.30-14.30 1e vrije training
17.00-18.00 kwalificatie

Zaterdag 29 juni
12.30-13.30 2e vrije training
16.30 sprintrace

Zondag 30 juni
15.00 race

Bovenstaande tijden worden getoond in Nederlandse tijd.


Het weer in Spielberg
Vr
18.8 °c
Za
18.2 °c
Zo
16 °c

Komende races

De komende 5 races, direct opgehaald vanaf de F1 kalender.
Grand Prix Datum
Hongarije
21 juli
België
28 juli
Azerbeidzjan
15 september
Singapore
22 september
Amerika
20 oktober