Formule 1 Grand Prix van Portugal in 2021

30 april 2021 - 02 mei 2021

Formule 1 Grand Prix van Portugal in 2021

30 april 2021 - 02 mei 2021
Reserveer hier je hotel accommodatie voor je F1 verblijf in Portimao. Check nog wel de voorwaarden zodat je kunt annuleren of wijzigen indien de F1 kalender wijzigt.

Bekijk aanbod
Selecteer je huurauto met ruime keuze uit alle aanbieders in Portimao. Je betaalt vooraf de reservering maar je kunt in bijna alle gevallen tot 48 uur voor vertrek annuleren.

Zoek een huurauto
Kijk, vergelijk en boek je vliegticket richting Portugal. Check niet alleen de luchthavens nabij de je bestemming. Je kunt vaak flink besparen als je een 100 tot 150 km verder kijkt.

Bekijk vliegtickets
Regel hier vast voor je vertrek je parkeerplaats vanaf Schiphol, Eindhoven of Rotterdam. Selecteer de luchthaven van je keuze, ook de Duitse en Belgische airports zijn mogelijk.

Parkeerplaats zoeken
Boek je favoriete entreekaart voor de Grand Prix van Portimao. De kaarten worden direct door onze partner naar je adres toegezonden (papier) of per mail afgeleverd (e-tickets).

Check hier de mogelijkheden voor compleet verzorgde reizen. Van start tot finish inclusief begeleiding zal één van onze partners je F1-droomreis gaan verzorgen.


Algemene informatie

Het circuit met de officiële naam Autódromo Internacional do Algarve ligt in het zuiden van Portugal nabij de vissersplaats Portimão. Het circuit werd aangelegd in 2008 en de eerste races vonden plaats in 2009. Oorspronkelijk gebouwd voor de Formule 1, zelfs Bernie Ecclestone had financiële betrokkenheid, maar met de crisis in die tijd kreeg dit circuit een valse start. Er vonden op de A1GP en de World Superbike na, bijna geen grote evenementen plaats…totdat Corona een handje hielp… in 2020 werd de hulp van dit circuit ingeroepen om zowel voor de MotoGP als de Formule 1 een ronde in te lassen. Met zijn lengte van 4,7 km en 16 bochten, wordt dit mooi gelegen circuit geroemd om zijn hoogte verschillen, blinde bochten en mogelijkheden om in te halen.

Vliegveld nabij

Het luchthaven van Faro, Aeroporto de Faro ligt op 80 km van het circuit, via de snelweg in minder dan een uur te bereiken. De populaire verblijfplaatsen Albufeira & Portimão met veel hotelcapaciteit zijn ook binnen een uur in handbereik. Van zowel Schiphol, Eindhoven en Rotterdam zijn er directe vluchten met Transavia en wordt er dagelijks soms meerdere keren gevlogen naar deze populaire zonbestemming.
Alternatieve airports: je kunt ervoor kiezen om op Lissabon te vliegen met bijv. KLM. De afstand richting de Algarve is zo’n 290 km. Zelfs Sevilla zou een optie kunnen zijn op ongeveer 3 uur rijden.

Hoe te bereiken & parkeren

Per auto / taxi

De snelweg A22 ligt op zo’n 8 km van de Autodromo, vandaar gaat er mooie een driebaansweg richting het circuit. De capaciteit is net te kort voor een druk evenement en vooral zondag zal je rekening moeten houden met de nodige drukte. Met verblijf in Alvor & Lagos is het circuit het beste te bereiken. De parkeerplaatsen zijn gebaseerd op grote toeschouwers aantallen maar let wel op waar je parkeert zodat je niet te ver (heuvel op!!) hoeft te lopen naar de tribune. Er is een taxi standplaats bij de hoofdingang maar maak dan wel een goede afspraak van tevoren…

Openbaar vervoer

Tijdens grotere evenementen zijn er bus-transfers naar o.a. Portimao / Praia de Rocha. Hou de event-websites in de gaten waar de aankondigingen worden gemaakt. Je kunt je in die regio heel goed in het Engels redden, de 2e taal van de Portugezen. De prijzen van openbaar vervoer en taxi’s zijn normaal goed te betalen. Uiteraard met de F1 en MotoGP zal er zeker een toeslag zijn.

Verblijf

Gezien het toeristische karakter van de regio Algarve is het aanbod hotel en appartement accommodaties enorm. Van de populaire badplaats Albufeira, de havenplaats Portimao met daarbij Praia de Rocha, tot Alvor en Lagos. Er is een ruime keuze aan zeer goede 4* hotels, 5* golfresorts tot aan luxe appartementen complexen. Vooral met het kiezen van een appartement bespaar je de nodige kosten en er zijn een groot aantal van deze complexen die ook een restaurant voor bijv ontbijt bieden. Onze hotel favorieten: het 4* Tivoli Marina Portimao en het 5* Iberostar Selection Lagos Algarve.

Entreekaarten

Met maar liefst zo’n 100.000 tribune-stoeltjes (!!) rondom het Autódromo Internacional do Algarve zijn er legio tribunes om je keuze uit te maken. Vanaf elke tribune heb je zicht op een vidi-wall. Er zijn wel sta-plaats/algemeen entree tickets aan de Noordzijde van het circuit maar gezien het prijsverschil zouden wij adviseren een tribuneplaats te reserveren. Onze tribune tips zijn:

  • Tribune West
  • Tribune Sagres
Het weer in Portimao
Wo
16.2 °c
Do
16.6 °c
Vr
16.9 °c

Komende races

De komende 5 races, direct opgehaald vanaf de F1 kalender.
Grand Prix Datum
Monte Carlo
26 mei
Canada
09 juni
Spanje
23 juni
Oostenrijk
30 juni
Engeland
07 juli