Formule 1 Grand Prix van Rusland in 2022

23 september 2022 - 25 september 2022

Formule 1 Grand Prix van Rusland in 2022

23 september 2022 - 25 september 2022
Reserveer hier je hotel accommodatie voor je F1 verblijf in Sochi. Check nog wel de voorwaarden zodat je kunt annuleren of wijzigen indien de F1 kalender wijzigt.

Bekijk aanbod
Selecteer je huurauto met ruime keuze uit alle aanbieders in Sochi. Je betaalt vooraf de reservering maar je kunt in bijna alle gevallen tot 48 uur voor vertrek annuleren.

Zoek een huurauto
Kijk, vergelijk en boek je vliegticket richting Rusland. Check niet alleen de luchthavens nabij de je bestemming. Je kunt vaak flink besparen als je een 100 tot 150 km verder kijkt.

Bekijk vliegtickets
Regel hier vast voor je vertrek je parkeerplaats vanaf Schiphol, Eindhoven of Rotterdam. Selecteer de luchthaven van je keuze, ook de Duitse en Belgische airports zijn mogelijk.

Parkeerplaats zoeken
Boek je favoriete entreekaart voor de Grand Prix van Sochi. De kaarten worden direct door onze partner naar je adres toegezonden (papier) of per mail afgeleverd (e-tickets).

Check hier de mogelijkheden voor compleet verzorgde reizen. Van start tot finish inclusief begeleiding zal één van onze partners je F1-droomreis gaan verzorgen.


Algemene informatie

Het Sochi Autodrom ligt direct aan de Zwarte Zee in het zuiden van Rusland, op zo’n 2 uur vliegen van Moskou. Het circuit werd gebouwd in 2014 in het gebied van Sochi Park waar in hetzelfde jaar de Olympische Winterspelen werden gehouden. Ontworpen door de Duitser Hermann Tilke heeft dit 5,8 km lange circuit een 18-tal bochten. Voorlopig is het circuit wel typisch een “Mercedes baantje” want vanaf 2014 tot en met 2020 heeft het Duitse team hier gewonnen. Lewis Hamilton heeft van de 7 edities maar liefst 4 x op het hoogste treetje van het podium gestaan.

Vliegveld nabij

De Luchthaven Adler-Sotsji ligt op slechts 10 km van het Autodrom. Richting deze badplaats van de Russen kan je niet rechtstreeks vliegen. Het beste is om via Moskou te reizen met KLM of Aeroflot. Daarnaast is er een ook optie om via Istanboel met Turkish Airlines Sochi te bereiken.

Hoe te bereiken & parkeren

Dit is weer een trip die wij adviseren om georganiseerd te doen. Je hebt dan geen omkijken voor het regelen van je Rusland visum oa en ook voor hotelaccommodatie is het handiger dat een F1 organisatie die voor je regelt. De stad ligt niet ver van het circuit en is uitstekend te bereiken.

Verblijf

Er zijn een aantal Internationale hotels te vinden in Sochi. Laat het boeken over aan een F1 reisexpert om verrassingen te voorkomen. Ga je toch zelf boeken, neem dan minimaal een 4* hotel want alle categorieën daaronder kan tot Oost-blok verrassingen leiden: mindere kwaliteit qua kamers, ligging en ontbijt.

Entreekaarten

Rond om het Sochi Autodrom, voorheen het Sochi International Street Circuit en het Sochi Olympic Park Circuit zijn slechts een 4-tal grote tribunes en 1 algemeen entree / staplaats zone. Wij zouden kiezen voor de zones T2 & T4.

Aanvangstijden GP Rusland

Vrijdag 23 september
12.00-13.00 1e vrije training
15.00-16.00 2e vrije training

Zaterdag 24 september
12.00-13.00 3e vrije training
15.00-16.00 kwalificatie

Zondag 25 september
13.00 race

Bovenstaande tijden worden getoond in Nederlandse tijd.


Het weer in Sochi
Vr
24.8 °c
Za
25.5 °c
Zo
24.7 °c

Komende races

De komende 5 races, direct opgehaald vanaf de F1 kalender.
Grand Prix Datum
Hongarije
21 juli
België
28 juli
Azerbeidzjan
15 september
Singapore
22 september
Amerika
20 oktober