Formule 1 Grand Prix van Singapore in 2024

20 september 2024 - 22 september 2024

Formule 1 Grand Prix van Singapore in 2024

20 september 2024 - 22 september 2024
Reserveer hier je hotel accommodatie voor je F1 verblijf in Singapore. Check nog wel de voorwaarden zodat je kunt annuleren of wijzigen indien de F1 kalender wijzigt.

Bekijk aanbod
Selecteer je huurauto met ruime keuze uit alle aanbieders in Singapore. Je betaalt vooraf de reservering maar je kunt in bijna alle gevallen tot 48 uur voor vertrek annuleren.

Zoek een huurauto
Kijk, vergelijk en boek je vliegticket richting Singapore. Check niet alleen de luchthavens nabij de je bestemming. Je kunt vaak flink besparen als je een 100 tot 150 km verder kijkt.

Bekijk vliegtickets
Regel hier vast voor je vertrek je parkeerplaats vanaf Schiphol, Eindhoven of Rotterdam. Selecteer de luchthaven van je keuze, ook de Duitse en Belgische airports zijn mogelijk.

Parkeerplaats zoeken
Boek je favoriete entreekaart voor de Grand Prix van Singapore. De kaarten worden direct door onze partner naar je adres toegezonden (papier) of per mail afgeleverd (e-tickets).

Check hier de mogelijkheden voor compleet verzorgde reizen. Van start tot finish inclusief begeleiding zal één van onze partners je F1-droomreis gaan verzorgen.


Algemene informatie

Het Marina Bay Circuit Park loopt midden door de Aziatische stad Singapore. Dit stratencircuit van 5 km lang, ook weer ontworpen door de Duitse circuit architect Hermann Tilke, werd in 2008 voor het eerst gebruikt door de Formule 1. Deze race werd een prooi voor Fernando Alonso in de Renault. Op dit circuit met zijn 23 bochten werd de eerste nachtrace verreden in de F1, feitelijk een doodsteek van “buurman” Sepang aangezien Singapore hiermee zo’n aantrekkingskracht had waardoor er veel minder bezoekers naar Maleisië afreisden.

Vliegveld nabij

De enige Internationale luchthaven is Changi Singapore airport op zo’n 20 km buiten het centrum. Je kunt zowel met KLM als Singapore Airlines hiernaartoe vliegen. Populair is vliegen via Dubai met Emirates Airlines, dit is vaak een stuk goedkoper. Als tip: blijf een paar dagen langer in de regio en daarmee ontloop je de duurdere vliegtickets rondom een Grand Prix weekend.

Hoe te bereiken & parkeren

Deze Grand Prix is prima zelf te bezoeken. Met het vliegveld dichtbij, vele hotels in en buiten het centrum en betaalbaar vervoer middels Grab (Aziatische Uber).

Verblijf

Het aanbod van accommodaties is groot in en rondom de Singapore. Alle internationale ketens zijn hier vertegenwoordigd in het 4* en 5* segment. Comfortabel en voor een goeie prijs, check dan de mogelijkheden bij 1 van de Park Royal hotels. Voor maximale service boek je 1 van de Mandarin hotels. Boek je 1 van de luxe hotels aan Marina Bay heb je de mogelijkheid om van het dak-terras de races te aanschouwen, een onvergetelijke ervaring!

Entreekaarten

Als je een race bezoekt op zo’n afstand van Nederland, ga je uiteraard niet voor de algemeen entree. De mooiste tribunes staan aan het begin van het circuit bij de eerste 2 chicanes. Het is wel zaak om zo hoog mogelijk te zitten anders kijk je daar tegen de hekken aan welke vanwege de veiligheidsmaatregelen behoorlijk dik zijn! Wij raden de tribunes turn 1 & 3 hoog aan.

Aanvangstijden GP Singapore

Vrijdag 19 september
12.00-13.00 1e vrije training
15.00-16.00 2e vrije training

Zaterdag 21 september
12.00-13.00 3e vrije training
15.00-16.00 kwalificatie

Zondag 22 september
14.00 race

Bovenstaande tijden worden getoond in Nederlandse tijd.


Het weer in Singapore
Wo
28.9 °c
Do
28.8 °c
Vr
27.9 °c

Komende races

De komende 5 races, direct opgehaald vanaf de F1 kalender.
Grand Prix Datum
Monte Carlo
26 mei
Canada
09 juni
Spanje
23 juni
Oostenrijk
30 juni
Engeland
07 juli