Formule 1 Grand Prix van Turkije in 2021

01 oktober 2021 - 03 oktober 2021

Formule 1 Grand Prix van Turkije in 2021

01 oktober 2021 - 03 oktober 2021
Reserveer hier je hotel accommodatie voor je F1 verblijf in Istanbul. Check nog wel de voorwaarden zodat je kunt annuleren of wijzigen indien de F1 kalender wijzigt.

Bekijk aanbod
Selecteer je huurauto met ruime keuze uit alle aanbieders in Istanbul. Je betaalt vooraf de reservering maar je kunt in bijna alle gevallen tot 48 uur voor vertrek annuleren.

Zoek een huurauto
Kijk, vergelijk en boek je vliegticket richting Turkije. Check niet alleen de luchthavens nabij de je bestemming. Je kunt vaak flink besparen als je een 100 tot 150 km verder kijkt.

Bekijk vliegtickets
Regel hier vast voor je vertrek je parkeerplaats vanaf Schiphol, Eindhoven of Rotterdam. Selecteer de luchthaven van je keuze, ook de Duitse en Belgische airports zijn mogelijk.

Parkeerplaats zoeken
Boek je favoriete entreekaart voor de Grand Prix van Istanbul. De kaarten worden direct door onze partner naar je adres toegezonden (papier) of per mail afgeleverd (e-tickets).

Check hier de mogelijkheden voor compleet verzorgde reizen. Van start tot finish inclusief begeleiding zal één van onze partners je F1-droomreis gaan verzorgen.


Algemene informatie

Het circuit met de officiele naam: Intercity Istanbul Park werd in 2005 opgeleverd en ook dit circuit komt uit de koker van architect Hermann Tilke. De eerste F1 Grand Prix werd hier in hetzelfde jaar gewonnen door Kimi Raikkonen in de McLaren-Mercedes. Bernie Ecclestone noemde het circuit, met zijn 14 bochten en een lengte van 5,3 km, op dat moment het beste circuit ter wereld. Tot en met het F1-seizoen van 2011 werd hier de Grand Prix verreden met als winnaar Sebastiaan Vettel. In het raceseizoen van 2020 kwam Istanbul Park weer op de F1 kalender vanwege de Covid-19 reis-restricties voor andere locaties. Ook in 2021 zal de F1 hier worden verreden als plaatsvervanger voor de races in Canada / Montreal.

Vliegveld nabij

Het moderne vliegveld van Istanboel Sabiha Gökçen ligt op slechts 10 km van het circuit. Nagenoeg alle lijndiensten vliegen tegenwoordig op deze airport gebouwd in 2009. De vliegticketcode: heel belangrijk dat je de juiste selecteer indien je je vlucht boekt, is SAW Het oorspronkelijke vliegveld van Istanbul ligt aan de andere kant van deze wereldstad op zo’n 90 km. Check van tevoren goed naar welk vliegveld je je vluchten boekt om verrassingen te voorkomen. De code voor deze luchthaven is IST. Boek je je hotel in het centrum van Istanboel, dan is vliegen op de oude airport prima indien dat nog mogelijk is.

Hoe te bereiken en te parkeren

Per auto / taxi

Kom je met je huurauto, check dan van tevoren welke parkeerplaats het dichtste bij je entree gesitueerd is. Er zijn een 3-tal grote parkings en het is ons helaas niet bekend of je hier vooraf reeds P-kaarten voor kan aanschaffen. Informeer hier hiernaar via de ticketbutton op onze website.

Ben je van plan met de taxi het circuit te bezoeken, dan kan je het beste van tevoren een taxi reserveren en van dezelfde service het hele weekend gebruik maken. Hiermee maak je dan een vaste prijsafspraak en voorkom je misverstanden en grijp je niet mis als je na afloop terug wilt. Dit gezien de grote afstand vanaf het stadscentrum en de kans dat je lang in het verkeer komt vast te staan.

Openbaar vervoer

Check de website van het circuit kort voor je vertrek of er opties geboden worden om bijvoorbeeld vanuit het stadscentrum een circuit-transfer-bus te nemen. Nagenoeg elk circuit biedt deze mogelijkheid voor tickethouders tegen een geringe vergoeding. Nadeel: het kan erg druk zijn in deze bussen en moet je vooral op zondag lang wachten voor een beschikbare rit.

Verblijf

De stad Istanboel met meer dan 15 miljoen inwoners (!!) ligt tussen de Zwarte Zee en de Zee van Marmara. De Bosporus revier loopt dwars door de stad scheidt Europa van Azië. Voor je verblijf bevindt de meeste keuze zich in het Europese gedeelte met als centraal punt Taksim Square. In zo’n wereld stad is er een enorm aanbod aan hotels en we raden je aan minimaal een 4* hotel te boeken van de bekende ketens zoals bijvoorbeeld Ramada, Novotel, Double Tree by Hilton. Een keuze kan ook zijn met uitzicht op de Bosphorus en nabij het centrum rondom Taksim Square.

Entreekaarten

De capaciteit van het Intercity Istanbul Park kan in totaal zo’n 100.000 fans ontvangen en er zijn 11 tribunes waar je eventueel plaats kunt nemen. Dit zodra deze beschikbaar komen onder Covid-19 veilige omstandigheden. Rondom het circuit zijn grote parkeerplaatsen en diverse bus-parkings.

De tribunes die wij aanraden voor deze F1 race zijn gold 3 & silver 8.

Het weer in Istanbul
Wo
17.6 °c
Do
18.8 °c
Vr
18.4 °c

Komende races

De komende 5 races, direct opgehaald vanaf de F1 kalender.
Grand Prix Datum
Monte Carlo
26 mei
Canada
09 juni
Spanje
23 juni
Oostenrijk
30 juni
Engeland
07 juli