Zelfrijden in een F1 bolide, kan dat?

Zelf rijden in een F1 Bolide, via de F1 Challenge laat Grand Prix Travel deze droom uitkomen. Stap zelf in de Formule 1 bolides die normaal voorbehouden zijn aan 24 van de beste coureurs ter wereld. Enige race ervaring is gewenst maar zeker niet noodzakelijk. Het hele programma is er zo op gericht dat iedereen met een geldig autorijbewijs veilig en verantwoord in de F1 bolide kan rijden.

Hoeveel PK komt er tot je beschikking

Ruim 650 pk en the thrill om zelf hiermee over het circuit te mogen rijden zal een onvergetelijke zijn. Het voorprogramma is zeer uitgebreid met diverse sessies in bijvoorbeeld Formule 4 (160 pk) en uitgebreide instructies gedurende de gehele dag. Alles staat in het teken van veiligheid en uiteraard om u de ultieme Fomule 1 kick te laten ervaren.

Op het permanente circuit aan de Cote d’ Azur staan u diverse F1 bolides ter beschikking waarin recentelijk nog races uitgevochten werden tijdens de vele Formule 1 Grand Prix! Naast de Arrows, waarin Jos Verstappen zijn vele rondes heeft gereden, ook 2 Prost-bolides en een Jordan uit 2001. De racewagens zijn voorzien van betrouwbare V8 Ford motoren met maar liefst 650 pk bij een maximum van 14.000 toeren.

Kan iedereen in de F1 bolides rijden?

Er zijn wel wat voorwaardes, om in 1 van de AGS of Prost bolides te passen. Hier volgen de belangrijkste waar je minimaal / maximaal aan moet voldoen.

# Beschikken over een geldig rijbewijs
# Minimum leeftijd       18 jaar
# Minimale lengte      1.55 cm
# Maximale lengte     1.96 cm
# Maximaal gewicht      95 kg

Hoe ziet een Formule 1 dag er uit

De racedagen zijn gepland op de maandag en de vrijdag. Ontvangst is vroeg in de ochtend om 07.45 uur. In de luxe kleedruimte liggen uw race-benodigdheden reeds klaar en de dag start met een licht ontbijt.

Daarna volgt een uitgebreide instructie door de professionals van AGS F1. Na een eerste verkenningsrit over het circuit met de begeleiding, is het tijd om zelf achter het stuur te kruipen.

In een handgeschakelde F4 bolide gaat u in een paar sessies (totaal 15 rondes) het circuit verder in u opnemen. Dit met na elke rit een di-briefing om u verder van tips te voorzien of van aanwijzingen wat u evt. anders kunt/moet doen.

Na een lunch in de AGS hospitality, wordt ‘s middags uw droom werkelijkheid: de F1 Challenge! U gaat het aantal rondes van uw keuze rijden en u mag het maximale eruit halen (binnen de aanwijzingen van de F1 crew). U hoeft niet achter een volgauto maar mag zelf bepalen hoe hard u het AGS circuit overgaat.

Standaard is de handgeschakelde F1 bolide binnen het arrangement gereserveerd. U kunt kiezen voor de semi-automatische versie (paddles op het stuur) en als klap op de vuurpijl kunt u ook kiezen uit de Prost om uw rondes te rijden.

De dag wordt in stijl afgesloten met champagne en uw aandenken van de start van uw carrière als Formule 1 coureur.

In welke periode kan ik hier gebruik van maken?

U kunt van begin Maart tot eind November 2021 op diverse data voor deze F1 Challenge terecht. U kunt kiezen uit een uitgebreide kalender met twee-dagen per week in deze 9 maanden.

Over de auteur

Met een lange carriere in de reisbranche, 23 jaar bij de KLM en sinds 2001 met SportTravel onderweg, deelt Martin Bravenboer zijn reis kennis. Daarnaast heeft Martin nagenoeg alle internationale race-circuits bezocht rondom de Grand Prix, zowel MotoGP als Formule. De opgedane ervaring en kennis is nu verzameld in Formule 1 Travel Planner. Het startpunt voor je bezoek aan de Formule 1 Grand Prix.

martin bravenboer - f1 travel planner

Leave a Comment

Hoe vond u dit artikel?
0 / 5

Your page rank: