F1 Reis Voorbereiden

Het boeken van een reis naar je favoriete sport.

De voorpret van het bezoeken van een Grand Prix begint normaal maanden voor het evenement van je keuze. Je bespreekt je idee met je vriend, vriendin, broer of wie er ook maar met je heen wilt. Ook al ga je alleen, je kunt niet wachten om je reis te gaan bepalen.

Dan komen de keuzes om de hoek kijken… wat kan ik besteden, waar wil ik zo graag heen, gaan we met de auto of pakken we het vliegtuig. De keuze van de bestemming bepaalt alweer meer hoe je er heen kan reizen.

Binnen Europa zijn nagenoeg alle Grand Prix per auto te bezoeken maar dat kost wel extra reistijd en ga je buiten Europa ontkom je niet aan een vliegreis. Ter plaatse heb je dan weer een huurauto nodig, hoe ga je parkeren bij het circuit, of wil je onbezorgd met een F1 of MotoGP touroperator mee.

Onbezorgd richting de Grand Prix, kies dan een compleet verzorgd arrangement via 1 van de F1 en MotoGP specialisten. Van start tot finish is je reis geregeld, al je vervoer staat klaar van vliegveld naar hotel en naar het circuit. Vaak inclusief extra bijprogramma en je reist altijd met enthousiaste mede-fans.

Ga je buiten Europa, dan kan je kiezen voor avontuurlijk zelf regelen of toch maar compleet georganiseerd. Vooral naar landen in het Midden-Oosten en Azië, geeft het zelf rijden in een huurauto je trip toch weer een andere dimensie…

Kortom, er zijn best wat beslissingen te nemen en via onze website F1 Travel Planner willen we je graag alle mogelijkheden voorhouden om je voorpret te vergroten. Daarna kan je zelf de beste keuze maken uit het aanbod entreekaarten, huurauto, hotel, vliegtickets en compleet verzorgde & georganiseerde arrangementen.

Veel plezier met de voorpret en daarna wensen we je een mooi Grand Prix bezoek!

Team F1 Travel Planner

Entreekaarten

Algemeen entree

Voor nagenoeg elk evenement is er ruime keuze van entreekaarten. Standaard biedt elk circuit als basis de staanplaats: algemeen entree en in het Engels General Admission. Voor de meeste circuit kan de kaart voor alleen de racedag aanschaft worden en zijn er daarna combinaties voor weekend entree en losse vrijdag / zaterdag kaarten.

Belangrijk voor staanplaatsen: het is zaak om vooral op race dag -zo vroeg mogelijk- naar het circuit te gaan om de best mogelijk plek te bemachtigen.

F1 Travel Planner Tip: check op vrijdag of zaterdag waar je op zondag het beste de actie wilt volgen.

Tribunekaart

Kies je voor een tribunekaart, dan heb bij nagenoeg elk circuit een gereserveerde zitplaats. Je hoeft dan niet te haasten op zondag want jouw plek is geregeld! Verder staan er voor de tribunes de zgn vidi-walls waar je alle actie op de baan kan volgen. In de regel zijn hier weekend kaarten en kaarten per dag.

F1 Travel Planner Tip: probeer elke dag een andere tribune indien deze los te krijgen valt. Sommige circuits bieden combi-kaarten zoals Spielberg; ideaal om de actie vanaf diverse plekken te aanschouwen.

Parkeerkaart

Indien een circuit de optie aanbiedt: koop er altijd een goede parkeerkaart bij. Dit geeft in de regel zo veel comfort en je bespaart veel zoekwerk of loopafstanden bij aankomst. Bij vertrek is het altijd druk om weg te komen, de parkings zijn vooral nuttig voor een parkeer garantie bij aankomst. F1 Travel Planner Tip: Wees op racedag wel op tijd, het kan voorkomen dat zelfs gereserveerde parkings volraken en je doorgestuurd wordt…

Overnachten

Camping

Elke die-hard Formule 1 fan moet een keer op een F1 camping hebben overnacht tijdens een Grand Prix bezoek. De geur van BBQ, bier, burning rubber etc met daarnaast de mix van muziek en burn-outs. OK, het slaapcomfort zal eronder lijden maar je ontmoet hier de fans van over heel de wereld en je deelt samen de passie van je favoriete sport. Tegenwoordig zijn er speciale fan-campings waar aan alle comfort is gedacht. Bij een aantal circuits is het mogelijk om compleet ingerichte tenten te huren waar alles gereed is als je arriveert!

F1 Travel Planner Tip: neem goeie oordoppen mee…de feesten op de campings gaan vaak door tot de late uurtjes.

Hotel

Het ideale plaatje: een hotel op loopafstand van het circuit voor een lage prijs. We zullen je direct uit de droom helpen: dat is nagenoeg onmogelijk. De hotels kort bij het circuit worden vaak door vaste gasten, teams of sponsoren geboekt die ieder jaar terugkomen. Verder zal elke hotel-eigenaar proberen het maximale aan inkomsten te generen door een hoge prijs te rekenen. Kortom, je zult afhankelijk zijn van een hotel op iets grotere afstand. Dat is op zich geen nadeel want naast de betere prijs is er op een uurtje rijden altijd wel een leuke stad of dorp waar je je prima zult vermaken. F1 Travel Planner Tip: indien mogelijk boek een hotel waar je het wijzigen tot kort voor aankomst mogelijk is. Mocht er een datum wijziging zijn, kan je altijd van je boeking af.

Georganiseerde reis

Busreis

Er zijn F1 reisaanbieders die naar een aantal Grand Prix een compleet verzorgde busreis aanbieden incl al het vervoer en overnachtingen. Dit is vaak super voordelig en best gezellig onderweg. Uiteraard is het best een zit maar de nodige stops en wat je onderweg allemaal ziet, prima te doen voor een mooi budget. F1 Travel Planner Tip: check met de reisagent wat voor type bus: Royal Class of beter ingezet wordt. Ruime beenruimte is een must met een busreis.

Vliegreis

Boek je een vliegreis, dan bespaar je uiteraard veel tijd om naar je bestemming te reizen. Er wordt vaak gedacht dat het veel duurder is dan zelf alles regelen maar als je alle extra verzekeringen, brandstof, tolkosten, parkeerpassen, huurautokosten etc mee telt, kom je zelden goedkoper uit. Daarnaast kunnen reisagenten met hun ervaring de betere hotels aanbieden, je van goede omgeving tips voorzien en je onbezorgd bij het circuit afleveren / ophalen. Dit altijd met enthousiaste begeleiders die je van “start tot finish” kunnen assisteren en van alle informatie voorzien. F1 Travel Planner Tip: biedt een organisator een 5-daagse reis of langer, boek die optie en maak er een mini vakantie van! Dan heb je bijvoorbeeld op donderdag tijd om de omgeving te bekijken, te genieten van het hotel-zwembad of een dagje strand.

Hotel & Ticket

Reis je liever toch met je eigen auto, motor of openbaar vervoer naar een Grand Prix bestemming, dan is er ook de mogelijkheid aan te haken bij een groeps-reis-hotel. Op de dag van aankomst maak je kennis met de begeleiding en daarna kan je verder gebruik maken van alle services inclusief circuit vervoer. F1 Travel Planner Tip: In deze combinatie is ons advies om de entreekaart ook af te nemen in het pakket zodat je in 1 groep de Grand Prix van je keuze bezoekt en nieuwe race-vrienden zult ontmoeten.

Vliegtickets

Zelf een online vliegticket boeken is tegenwoordig net zo makkelijk als kaartjes boeken voor de film of een boek bestellen bij Bol.com. Echter… er zijn wel een paar puntjes van aandacht om stress voor vertrek of onderweg te voorkomen. Check heel goed vooraf welke grotere luchthaven bij het circuit ligt. In onze -circuit- informatie pagina’s vind je de locaties. Check daarna via bijv. Skyscanner welke opties er zijn om de bestemming te bereiken. Selecteer op rechtstreeks of maximaal 1 stop. Je kunt vaak ook aangeven welk dagdeel je wilt vliegen. Laatste tip: goedkoop is vaak duurkoop….er komen bij zgn. Low cost airlines zoals Ryanair / Easyjet etc extra kosten bij EN deze maatschappijen hebben geen moeite om vluchten te annuleren zonder goede omboeking of retour betaling. Ons advies: boek je reis het liefst bij een lijndienst van Transavia, KLM of Lufthansa en reis je het Verre of Midden Oosten raden wij Emirates aan. F1 Travel Planner Tip: meld je aan bij een membership van een airline. Je hebt dan altijd een streepje voor en vaak bespaar je dan weer op bijv bagage-kosten. Vlieg je wat vaker, dan is het boeken van stoelen met beenruimte met voorkeur te reserveren.

Huurauto

Ga je zelf op reis naar een buitenlandse Grand Prix, dan is het handig om een huurauto ter plaatse te regelen. Je bent dan flexibel om te gaan waar en wanneer je ergens heen wilt. Je kunt naast het circuit bezoek, dan ook rondkijken in de omgeving van de stad waar je verblijft. Check onze prijs-vergelijker op de website en boek je favoriete verhuurbedrijf. Pas op met de het boeken van de goedkoopste zoals Goldcar, Interrent of Centauro. Er komen te allen tijde verrassende extra kosten bij met verzekeringen en pre-paid brandstof. Onze keuze is SIXT of BUDGET by AVIS en voor de beste kwaliteit kiezen wij HERTZ.

F1 Travel Planner Tip: check -voor- je vertrek of je het rijbewijs mee hebt. Daarnaast is er voor sommige landen een Internationaal rijbewijs verplicht. Check dit op de website van de ANWB. Ook belangrijk: je rijbewijs moet geldig zijn!

Verzekering

Verzekeringen zijn vaak onderdelen van je vakantie die je hopelijk nooit nodig hebt, maar je kunt ook niet zonder. Indien er iets me je gebeurt in het buitenland: er wordt iets gestolen, je krijgt een ongeluk(je), thuis gebeurt er iets waardoor je plots naar huis moet: in alle gevallen heb je plotseling hulp nodig. Op dat moment moet je hier goed voor verzekerd zijn aan gezien de kosten heel snel hard op kunnen lopen. Kortom, sluit -altijd- een reisverzekering af voor de duur van je trip. De kosten zijn laag en de dekking via iedere maatschappij (bijv. Allianz Assist) is uitstekend. De annuleringsverzekering raden wij aan voor iedere pakketreis / arrangement dat je afneemt, ongeacht de prijs. Mocht jezelf of een familielid iets overkomen waardoor je de reis niet mee kan maken, worden de kosten van de annulering gedekt door de verzekering. Check wel de voorwaarden, maar dat geldt voor iedere verzekering. F1 Travel Planner Tip: check ook je zorgverzekering voordat je naar het buitenland gaat en check of deze verzekering je medische kosten of ziekenhuisopname dekt.

Koffer

Naast dit alles is het natuurlijk ook belangrijk om een goede koffer te hebben. Voor een weekend-trip naar de Formule 1 is een handbagage koffer eigenlijk al voldoende aangezien je niet veel extra kleren nodig hebt voor deze paar dagen. Mocht je nog geen koffer hebben, kan het verstandig zijn om hiervoor even tussen de koffer aanbiedingen te kijken.

Maak er een mooie beleving van

Hoe je je F1 reis ook gaat regelen, het belangrijkste is dat je maximaal van je bezoek gaat genieten. Hopelijk heb je wat aan onze reistips. Er staat op F1 Travel Planner ook per Grand Prix de nodige informatie beschreven inclusief de nodige tips. Kom je er niet helemaal uit of wil je een vrijblijvende offerte voor je bedrijf: mail ons dan via info@sporttravel.nl met daarbij welke Formule 1 Grand Prix je wilt bezoeken en je wensen.